Noutati :

Dumitru Prunariu vine la Timisoara. Singurul roman ajuns in spatiu se intalneste cu studentii la Universitatea de Vest

12 decembrie, 2012 - 01:05 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aniversarea a 50 de ani de la infiintarea Observatorului Astronomic din Timisoara inseamna o intalnire intre studentii timisoreni si Dumitru Prunariu, singurul roman care a ajuns in spatiu.

Evenimentul va avea loc in Aula Magna „Ioan Curea” a Universitatii de Vest, vineri, 14 decembrie, de la ora 17 in cadrul unei conferinte publice.

La ceremonie vor participa reprezentanti ai Academiei Romane – filiala Timisoara, ai Facultatii de Fizica si ai Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Momentele ceremoniale vor fi urmate de o serie de expuneri tematice dedicate evenimentului: directorul Observatorului Astronomic din Timisoara, Laszlo Farkas, va vorbi despre „Trecut, prezent si viitor la Observatorul Astronomic din Timisoara”, iar profesorii Nicolae Avram si Mihail Megan vor puncta aspecte din viata si cariera profesionala a prof. univ. dr. Ioan Curea, fost rector al Universitatii de Vest din Timisoara si ctitor al Observatorului Astronomic din capitala Bantului.

Conferinta se va incheia cu un moment special ce il va avea in prim plan pe Dumitru Prunariu, cosmonaut, singurul roman care a zburat in spatiul cosmic. Acesta va sustine o prelegere cu tema „Activitati cosmice si impactul lor asupra societatii”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...