Opinia Timisoarei

Dumbravita, tot pe primul loc in Romania in topul localitatilor cu cei mai multi oameni vaccinati anti COVID, desi are cea mai mare rata de infectare din Timis. Inca o comuna de langa Timisoara se mentine in clasament

TIMISOARA. La mai bine de zece luni de la prima publicare a unui top national, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea a anuntat un nou clasament al localitatilor din tara, in functie de numarul de oameni care s-au vaccinat impotriva COVID in centrele deschise in acestea, raportat la populatie.

Astfel, desi la nivelul judetului Timis, la Dumbravita se inregistreaza cea mai mare rata de infectare cu COVID, de peste 60%, tot aici sunt si cei mai multi oameni vaccinati, respectiv 63,81% din popularia eligibila pentru imunizare.

In acelasi top, pe pozitia a cincea, se situeaza o alta comuna de langa Timisoara, Giroc, cu o acoperire vaccinala de 57,82%. De asemenea, comuna Giroc se afla pe pozitia a doua in judetul Timis, din punct de vedere al ratei de infectare, care a ajuns la peste 51%.

Vaccinul nu impiedica infectarea cu COVID, insa joaca un rol important in trecerea prin forme mult mai usoare de boala. In plus, ultima varianta de coronavirus, Omicron, se dovedeste cea mai contagioasa.

Iata primele 10 localitati in functie de procentul acoperirii vaccinale, la raportarea din 5 februarie!

63.81% – comuna Dumbravita, judetul Tims;
63.31% – comuna Salva, judetul Bistrita-Nasaud;
59.9% – comuna Carcea, judetul Dolj;
59.63% – comuna Valea Lupului, judetul Iasi;
57.82% – comuna Giroc, judetul Timis;
57.75% – comuna Rimetea, judetul Alba;
57.4% – comuna Izvoru Crisului, judetul Cluj;
56.96% – comuna Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea;
56.53% – comuna Chiajna, judetul Ilfov;
55.7% – orasul Otopeni, judetul Ilfov.

Va reamintim, in timpul pandemiei de coronavirus, cele doua localitati din Timis au stat saptamani in sir in carantina.

Potrivit autoritatilor nationale, procentul de vaccinare in Romania a ajuns la 41,85%, la inceputul lunii februarie.

Exit mobile version