Opinia Timisoarei

Dumbravita iese din carantina la o rata de infectare mai mare decat atunci cand a intrat. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

TIMISOARA. Nu se mai prelungeste carantina pentru comuna Dumbravita de langa Timisoara. La o rata de infectare cu coronavirus de 6,88 la mia de locuitori, va fi ridicata masura impusa acum 3 saptamani.

Dumbravita a intrat in carantina in 10 ianuarie (impreuna cu Giroc, Ghiroda si Mosnita), pe cand incidenta cazurilor de COVID era de 6,70. Dupa doua saptamani, rata de infectare ajunsese 8,54, astfel ca autoritatile au decis sa prelungeasca masura ‘inchiderii’ localitatii pentru inca o saptamana.

CITESTE SITimisul continua sa fie judetul cu cele mai multe noi cazuri de COVID din tara. Avem 187 de imbolnaviri cu coronavirus si 6 morti, in ultimele ore. Localitatea cu peste 8 la mie rata de infectare 

Carantina in Dumbravita expira sambata noapte si nu va mai fi prelungita, anunta Prefectura Timis, dupa sedinta de vineri a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Subprefectul Mircea Băcală a convocat, astăzi, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței a fost prezentantă situția epidemiologică la nivelul județului Timiș.
Totodată s-a pus în discuție problema localității Dumbrăvița, unde carantină expiră sâmbătă noaptea, și s-a decis că nu se va mai prelungi măsura de carantinare a comunei.
Subprefectul Mircea Băcală a cerut structurilor Ministerului Afacerilor Interne să intensifice controalele pentru a impiedica creșterea, din nou, a ratei de infectare și pentru a se evita o nouă carantinare. Totodată, subprefectul județului Timiș a solicitat o mai mare implicare a autorităților locale în conștientizarea cetățenilor să respecte regulile din pandemie„, transmite Institutia Prefectului.

CITESTE SI: Creste numarul reactiilor adverse la vaccinul anti COVID, insa acestea continua sa fie temporare si usoare. Majoritatea efectelor secundare nou raportate in Timisoara si in judet vizeaza rapelul 

Exit mobile version