Opinia Timisoarei

Dumbravita, comuna cu cei mai multi oameni vaccinati din Romania. In top 10 national, inca o localitate de langa Timisoara. Au stat cel mai mult in carantina de coronavirus

TIMISOARA. A fost dat publicitatii ultimul top national dupa numarul locuitorilor vaccinati in Romania, intocmit de Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea.

CITESTE SI: Ziua fara niciun caz nou de COVID la Timisoara. Mai avem doar doua localitati cu rata de infectare peste 1,5 la mie in tot judetul Timis 

Potrivit acestuia, comuna Dumbravita de langa Timisoara este localitatea cu cea mai mare rata de vaccinare din tara – 44,26% din populatie.

In acelasi top, pe pozitia a saptea se situeaza o alta comuna de langa Timisoara – Giroc, cu o acoperire de 37,01%

Primele 10 localitati – in functie de procentul acoperirii vaccinale:

44.26% – comuna Dumbrăvița, județul Timiș;
41.46% – orașul Borsec, județul Harghita;
40.63% – municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
38.80% – comuna Rimetea, județul Alba;
37.53% – comuna Foieni, județul Satu Mare;
37.31% – comuna Valea Lupului, județul Iași;
37.01% – comuna Giroc, județul Timiș;
36.73% – orașul Otopeni, județul Ilfov;
36.41% – comuna Feleacu, județul Cluj;
35.33% – comuna Corbeanca, județul Ilfov.

Comuna Dumbravita este cea mai dezvoltata localitate din Timis si are, neoficial, in jur de 20.000 de locuitori.
Comuna Giroc, la randu-i, numara tot aproape de 20.000 de locuitori, neoficial. La ultimul recensamant, din 2011, atat Dumbravita, cat si Girocul numarau sub 10.000 de suflete, insa in ultimii ani cele doua localitati au cunoscut o extindere fara precedent cauzata de migratia populatiei din Timisoara spre comunele periurbane.

Va reamintim, in timpul pandemiei de coronavirus, cele doua localitati au stat saptamani in sir in carantina.

Harta vaccinarii in Timis

Suntem onorați să ocupăm primul loc din România la procentul acoperirii vaccinale împotriva COVID-19, prin comuna Dumbrăvița din județul nostru, cu un procent de 44.26%, precum și cu comuna Giroc situată pe locul 7, cu un procent de 37.01% . Ne mândrim cu aceste localități care ocupă 2 locuri în topul primelor 10 localități din țară cu rezultate deosebite în imunizarea populației împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest succes prin implicarea lor. Această reușită demonstrează că „împreună se poate” și considerăm aceste rezultate ca fiind un exemplu demn de urmat pentru cetățenii altor localități din județul nostru. Este o dovadă clară că aceștia au înțeles că vaccinarea reprezintă deopotrivă, un act de responsabilitate individuală și colectivă, care ne dă posibilitatea revenirii la o viață normală din toate perspectivele acesteia„, a transmis DSP Timis, in urma anuntului ca doua comune din Timis se afla in top 10 localitati cu cei mai multi locuitori vaccinati impotriva COVID-19 din tara, una dintre ele fiind chiar pe  primul loc.

Exit mobile version