Opinia Timisoarei

Dumbravita ar putea deveni prima comuna din Romania care isi testeaza toata populatia pentru COVID. Hotararea luata in Consiliul Local

TIMISOARA. Comuna Dumbravita din vecinatatea Timisoarei ar putea deveni prima din tara care sa testeze intreaga populatie a localitatii pentru coronavirus.

CITESTE SI: Explozie de cazuri in focarele active de coronavirus in Timisoara si in judet. Spitalul in care a crescut de 5 ori numarul cadrelor medicale infectate 

CITESTE SI: S-au infectat cu coronavirus inca 300 de oameni in Timisoara si in judet. S-au inregistrat si 6 decese. Situatia focarelor active de COVID 

Vineri, in cadrul unei sedinte extraordinare, alesii locali au adoptat cu majoritate de voturi sa solicite Directiei de Sanatate Publica Timis un aviz in acest sens. Cu 10 voturi pentru si 7 abtineri, consilierii au dat unda verde acestui demers.

Alesii s-au gandit ca intr-o prima etapa sa fie testati 1000 de locuitori din Dumbravita, apoi sa se extinda verificarea, cu teste rapide, la intreaga suflare a comunei.

Primarul Horia Bugarin nu este de acord cu aceasta actiune, insa, consilierii locali vor sa afle de la inspectorii sanitari daca este sau nu oportuna verificarea.

Vom cere avizul DSP si, daca ei considera ca este oportun, facem un plan. In sedinta de astazi (vineri, n.r.) s-a decis ca cerem avizul celor de specialitate. S-a propus, de principiu, sa folosim testele acelea simple„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Horia Bugarin, primarul comunei Dumbravita.

Dumbravita numara aproximativ 15.000 de locuitori si este socotita una dintre cele mai bogate comune din Romania.

Localitatea se afla in carantina inca din 5 noiembrie, dupa ce rata de infectare cu coronavirus ajunsese la peste 12 la mia de locuitori. Vineri dimineata, incidenta cazurilor ajunsese la 9,16 la mie.

Alaturi de Dumbravita, mai sunt in carantina, in Timis, Lugoj, Ghiroda (fara satul apartinator Giarmata Vii), Dudestii Noi, Giroc (cu sat apartinator Chisoda) si Mosnita Noua (cu satele Mosnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica).

Exit mobile version