Opinia Timisoarei

Drumul spre Serbia, o rusine nerenovata! La aproape un an de la reabilitarea vamii Moravita, bucata de sosea care tine pana la hotarul cu Serbia e distrusa si plina de gropi

Drumul european E 70, care face legatura intre Timisoara si Belgrad, are o portiune distrusa de cateva zeci de metri, chiar la iesirea autovehicilelor din tara, prin punctul de frontiera de la Moravita. La nici un an de la reabilitarea punctului  de trecere a frontierei si a cladirilor, care urmau sa indeplineasca standardele impuse de aderarea la Spatiul Schengen, bucata de sosea care tine pana la hotarul cu Serbia este distrusa si plina de gropi, care au, in unele portiuni, peste 30 de cm adancime.

„Nu era prevazut in proiect”

Mai multe autoturisme care paraseau Romania s-au impotmolit pe drumul si asa ingustat de prezenta unui gard care desparte sensurile de intrare si de iesire din Vama Moravita. Desi situatia drumului este cunoscuta de comanda Politiei de Frontiera Timis, care este si administrator al punctului de trecere Moravita, acesta nu a fost reparat si este o rusine romaneasca la granita cu un alt stat.

Un turist care incerca sa ocoleasca gropile pline de noroi spunea ca politistii de frontiera si vamesii de aici erau mult mai preocupati sa casino pa natet scoata bani din contrabanda cu tigari, decat sa asigure, fie si prin interventii repetate, conditii civilizate de deplasare la granita externa a Uniunii Europene. „Portiunea respectiva de drum nu a fost prevazuta in proiectul de reabilitare a punctului de frontiera, dar urmeaza sa fie reparata dupa ce toate formalitatile pentru acest lucru vor fi indeplinite”, spune Mihaela Marcoff , purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis.

Vama fara toalete

download adobe acrobat

O alta situatie neplacuta pe care o intalnesti in cel mai mare punct de frontiera cu Serbia este lipsa toaletelor publice. Practic, daca o persoana are necesitati fiziologice urgente, nu poate sa isi faca nevoile civilizat, intr-o toaleta, ci, eventual, in spatele vreunei tufe de langa vama. Purtatorul de cuvant al politiei de frontiera spune ca si acest incovenient se va rezolva curand. Pana cand vor fi montate toatele mobile, cei care tranziteaza prin Vama Moravita sunt invitati sa se prezinte acolo cu necesitatile fiziologice facute.

zp8497586rq
Exit mobile version