Opinia Timisoarei

Drum important de la iesirea din Timisoara, ce urma sa fie largit la 4 benzi de circulatie, in blocaj din cauza primariei

TIMISOARA. Primaria Timisoara nu si-a platit o datorie de un milion de lei, iar acesta ar fi motivul pentru care lucrurile sunt blocate in largirea la patru benzi de circulatie a uneia dintre cele mai importante sosele din oras.

CITESTE SI: Cum arata Timisoara in Decembrie 1989. Redescopera orasul de atunci intr-un video emotionant

Este vorba despre drumul care leaga Timisoara de Dumbravita, pana la iesirea din aceasta localitate. Soseaua ar fi trebuit sa fie largita la patru benzi, in baza unui proiect european, insa lucrurile treneaza, atrage atentia presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

In cazul drumului judetean Dumbravita – Giarmata, care trebuie extins la patru benzi, nu putem semna contactul de finantare, desi documentatia este completa. Aceasta sta pe masa ministrului Fondurilor Europene, pentru ca Primaria Timisoara nu si-a platit o corectie financiara de 1 milion de lei pentru un proiect european. Pentru ca Primaria Timisoara are datorii, nu putem semna acest contract. Nici la acest moment nu a fost achitata corectia financiara din partea Primariei Timisoara, nici nu cred ca va fi aplicata in acest an si stam blocati pe un contract de finantare care ar putea rezolva o situatie foarte importanta pentru judetul Timis. Putem semna doar dupa ce isi plateste Primaria Timisoara obligatiile. Si-a asumat scris data de 7 decembrie pentru plata sumei respective„, a declarat Calin Dobra.

CITESTE SI: Promisiunea facuta de Nicolae Robu la comemorarea Revolutiei din 1989 de la Timisoara

Largirea drumului ce leaga Timisoara de autostrada este proiectat pe doua segmente.

Primul de la iesirea din Timisoara si pana la urcarea pe centura Timisoarei, iar al doilea de la acest punct si pana la autostrada.

Primul segment are o valoare totala de putin peste 7 milioane de euro (inclusiv TVA), cu o durata de realizare de 42 de luni, iar cel de-al doilea are o valoare totala de 10.755.763 euro si o durata de realizare de 42 de luni.

Problema principala in realizarea largirii acestui drum a fost mutarea stalpilor care sustin firele pentru troleibuzul care circula intre Timisoara si Dumbravita. Investitia a fost realizata pe bani europeni, iar conform proiectului, aceasta nu poate fi modificata timp de cinci ani. Pentru mutarea stalpilor a fost necesar un aviz de la Autoritatea de management, aviz obtinut, mai ales ca nu se modifica functionalitatea investitiei.

Reprezentantii primariei Timisoara spun ca vor face plata anul viitor.

Exit mobile version