Opinia Timisoarei

Druckeria, dupa ce proiectul sau nu a primit finantare de la Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara: Li s-a parut ca cerem prea putini bani si ne-au certat ca nu am trecut onorarii pentru echipa. In schimb, primeste bani o asociatie care asigura ajutoare de inmormantare

TIMISOARA. Evaluari controversate facute de juriul Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara la ultimul apel prin care comunitatea locala, asociatii sau organizatii din oras si nu numai erau invitate sa depuna proiecte pentru deschiderea programului TM2023 din februarie.

CITESTE SI: Prietenii Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara isi umplu conturile: bani din consultanta, din proiecte, din indemnizatii si achizitii directe

Printre cele care au fost alese sa primeasca bani se numara si… Pietatea Banateana, asociatie care se ocupa de ajutoare de inmormantare, iar printre cele respinse unul inaintat de Drukerie avand ca tema Revolutia din 1989.

Nemultumiti de punctaj si invocand contradictii grave, dar si motive uluitoare care au stat la baza respingerii proiectului lor, reprezentantii Drukeriei au solicitat reevaluarea, insa spun ca nu isi fac sperante. Acestia sustin ca unul dintre motivele care ar fi dus la depunctare a fost acela ca nu au prevazut onorarii pentru echipa de proiect, in conditiile in care membrii Drukeriei sunt recunoscuti pentru actiunile de voluntariat pe care le-au facut de-a lungul anilor si continua sa le faca, absolut toti banii pe care i-au adunat ajungand la cauzele pentru care s-au mobilizat.

Așa cum poate știți deja, ieri am primit rezultatele concursului de proiecte pentru weekendul oficial de lansare TM2023 ECOC. Proiectul depus de Druckeria, referitor la Revoluția Română din 1989 a fost declarat necâștigător, cu un punctaj de 76,33. Am solicitat grilele de evaluare din partea celor trei evaluatori independenti, mai bine nu o făceam :))
Există contradicții grave între cei trei evaluatori, dar și depunctări fără absolut nicio logică. Astea e o dovadă clară a faptului că cei care evaluează proiectele nu cunosc peisajul societății timișorene, altfel ar fi imposibil să se ajungă la observații ca cele pe care le-am putut citi în evaluări.
Pe scurt, spicuiri:
🟣 2/3 evaluări apreciază că proiectul se raportează la obiectivele programului TM2023 și ale Opening+, punctând maxim aceste aspecte. Cea de-a treia evaluare apreciază că proiectul este relevant într-o mică măsură pentru ambele programe, oferind doar 27/40 puncte la acest aspect
🟣 toate evaluările sunt reticente cu privire la capacitatea noastră de a implementa proiectul. Cine ne cunoaște știe ce am făcut până acum și ce putem face, cunoaște capacitatea noastră de a organiza proiecte de mare anvergură într-un timp foarte rapid, cu sprijinul comunității mare de voluntari pe care le avem
🟣 evaluările lasă de înțeles faptul că fotograful Constantin Duma nu e implicat în proiect de fapt, noi trecându-l doar pe hârtie. Cine ne cunoaște știe că suntem prieteni cu Tinerețe de ceva ani buni-buni de tot.
🟣 există în cadrul evaluărilor rubrici în care, deși la observații se spune că totul e ok (proiect coerent și fezabil), se scad totuși 2-3 puncte (de ce? doar pentru a se reflecta în punctajul final?)
🟣 există în cadrul evaluărilor percepția că bugetul este subdimensionat pentru activitățile propuse. Cu toate că am menționat în repetate rânduri în proiectul depus că există o mare implicare a voluntarilor și a partenerilor asociației, fapt care scade mult costurile, la fel cum a făcut-o la fiecare proiect pe care l-am implementat până acum. La noi totul ne costă un sfert din cât ar costa la alții, pentru că știm să ne folosim bine resursele, iar pe cele pe care le avem le folosim exclusiv în dezvoltarea proiectelor, nu pentru interesul personal! Pe scurt – nu furăm și facem din rahat bici, mereu!
Și, cea mai faină parte:
🟣 suntem ”certați” și depunctați pentru că nu am trecut onorarii pentru echipa de proiect 😂 OAMENI BUNI, facem de ani de zile voluntariat în orașul ăsta, orice ban merge exclusiv în proiectele pe care le implementăm, nu în buzunarele noastre!! E greu de acceptat și înțeles, dar totuși …
Pentru cine are chef să se enerveze, mai jos aveți evaluările. Nu am nicio speranță că se va schimba ceva la contestație, am mai văzut și alte organizații cu experiență și capacitate de a implementa proiecte faine în lista celor respinse … Sper doar ca pe viitor cei de la Centru să fie mai atenți cu cei pe care îi invită să judece Timișoara. Proiectul nostru va merge oricum înainte și va fi implementat conform planului, cu finanțare de la Centrul de Proiecte Timișoara sau nu.”, transmite pe Facebook , Sebastian Novovic, presedinte  Drukeria.

Castigatorii ultimului apel al Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara, dar si proiectele respinse pot fi consultate AICI. Urmeaza perioada de analiza a contestatiilor, iar rezultatele finale vor fi anuntate in 31 ianuarie.

Proiectele culturale propuse de comunitatea locala care vor primi finantare se vor alatura Deschiderii Timisoara 2023, in weekendul 17-19 februarie.

Exit mobile version