Opinia Timisoarei

Drama proprietarilor de caini din Timisoara! Ce cer primariei sa rezolve cat mai grabnic?

TIMISOARA. Dupa ce autoritatile locale au decis sa puna lacatul pe zona verde din Parcul Rozelor unde timisorenii isi plimbau cainii in ultimii 25 de ani, stapanii de patrupede nu mai au unde sa-si duca animalele de companie la joaca. Asa se face ca cer un parc special pentru caini, in zona centrala a orasului.

Un timisorean a facut o petitie online si spera ca va aduna destule semnaturi incat sa ceara, oficial, Primariei Timisoara, amenajarea unei zone pentru patrupede in centrul Timisoarei.

„Timp de peste 25 de ani, proprietarii de caini din zona centrala a Timisoarei – Cetate, Rozelor, Elisabetin, Balcescu etc – si-au scos patrupezii la joaca si plimbare in locul denumit <<Groapa>> din Parcul Rozelor. Acest spatiu a fost inchis si incuiat in aprilie 2014. Din acest moment, pentru proprietarii de caini, care sunt in numar foarte mare, din zona centrala a Timisoarei nu mai exista niciun loc in care sa isi poata scoate cainii la joaca si socializare. Hotararile Consiliului Local Timisoara nu permit plimbarea cainilor fara lesa in Timisoara”, se arata in descrierea petitiei online.

Stapanii de patrupede sustin ca animalele lor au nevoie ca de aer de joaca si socializare intre ei, fara a fi in lesa.

„Acest tip de activitate are loc in parcuri de tip off-leash (n.r. fara lesa), care au cea mai mare crestere ca numar dintre toate tipurile de parcuri urbane in SUA, din 2011 incoace. In zona centrala a Timisoarei nu exista un spatiu pentru acest tip de socializare, proprietarii de caini neavand posibilitatea legala de a oferi cainilor conditii decente pentru joaca si socializare”, mai spun timisorenii care nu au unde sa-si plimbe cainii.

Singura solutie gasita de proprietari este sa ceara primariei amenajarea unui spatiu de joaca pentru caini, cu o suprafata minima de 1.000 de metri patrati.

Poti semna si tu petitia, aici!

Exit mobile version