Opinia Timisoarei

Drama copilariei senatorului Nicolae Robu: poezia Catelus cu parul cret! Liberalul face o analiza literara si morala pe marginea versurilor!

„Catelus cu parul cret,
Fura rata din cotet.
El se jura ca nu fura
Si l-am prins cu rata-n gura
Si cu ou-n buzunar,
Hai la Sfatul Popular”

Aceste versuri ii dau mari batai de cap si multe nopti nedormite senatorului liberal Nicolae Robu, care se declara de-a dreptul iritat si framantat de…  poezia Catelus cu parul cret, inca de cand era el insusi de-o schioapa.

Parlamentarul se arata revoltat ca cei mici invata de la varste fragede aceasta poezie care ii indeamna la… prostii.

Robu infiereaza cu manie proletara versurile si sustine ca poeziei ii lipseste  o  strofa: aceea in care catelusul este pedepsit pentru ca fura.

Nicolae Robu si-a dedicat o buna parte din conferinta de presa de vineri pentru a le face ziaristilor o demonstratie de analiza literara si morala pe marginea versurilor care le-ar putea…rasturna sistemul de valori bietilor copii, chiar daca poezioara e transmisa si invatata de toti prichindeii din generatie in generatie,  de o istorie.

„Eu am analizat poezia asta. De demult ma tot framanta. Mi se pare asa o tampenie sa inveti copiii, mai ales la o varsta la care ei nu inteleg foarte multe lucruri, aceasta poezie, in primul rand pentru ca incepi sa le vorbesti despre furat, de la 3 ani. Ce face acel personaj? El mai si minte: se jura ca nu fura. Cum sunt invatati copiii sa recite aceasta poezie, intr-o lejeritate, intr-o voiosie adevarata. E prins in cele din urma ca a furat, ca a mintit si, cand te astepti sa-si incaseze si o pedeapsa, in poezie ce se intampla: se spune asa cu o intonatie: hai la Sfatul Popular, ca si cum… hai la nunta. Ce-i pentru un copil Sfatul Popular? E o abstractie, nu pricepe absolut nimic. Hai undeva! Si cand s-a terminat, ajunge acolo, poezia e gata. Eu cred ca mai era o strofa, in care trebuia sa se prezinte ca de la Sfatul Popular a iesit scarmanit bine, pe trei carari, incat altadata nici sa nu mai fure, nici sa nu mai minta”, a explicat extrem de serios si iritat Nicolae Robu.

Senatorul le-a  oferit aceasta analiza si catorva elevi timisoreni, pe care i-a vizitat in cadrul unui proiect desfasurat la scoala.

ASCULTA MAI JOS ANALIZA LITERARA SI MORALA PE MARGINEA POEZIEI „CATELUS CU PARU’ CRET” facuta de profesor doctor inginer NICOLAE ROBU, rector al Universitatii Politehnica Timisoara, senator al Romaniei, secretar al Comisei de Invatamant din cadrul Senatului, presedinte al PNL Timis si candidat pentru functia de primar al Timisoarei din partea USL!

Video-ul nu poate fi incarcat.


Exit mobile version