Opinia Timisoarei

Doua spalatorii automate pentru autobuze si troleibuze, cumparate de Societatea de Transport Public Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu o saptamana il luase in vizor pentru a fi schimbat, acum primarul Dominic Fritz il lauda pe directorul STPT, Nicolae Bitea, care urmeaza sa cumpere, din banii societatii, doua spalatorii auto, pentru a asigura curatenia si dezinfectia mijloacelor de transport din oras.

Practic, urmeaza ca in fiecare dintre locatiile in care exista garaje STPT sa fie montate astfel de dispozitive.

„Am avut o discutie cu STPT, care m-a bucurat sa aud ca o sa achizitioneze 2 spalatorii ecologice pentru mijloacele de transport in comun, una in Dambovita si una pe Stan Vidrighin. Acest program de investitii va fi realizat din surse proprii ale STPT”, a spus primarul Dominic Fritz.

Practic, STPT urmeaza sa dea 450.000 de lei pentru doua ‘spalatorii tip portal pentru curatarea exterioara automata a vehiculelor utilitare’. Este vorba despre sisteme de trecere de tip drive through al autobuzelor prin protal, circuland pentru a mari capacitatea de spalare. Acestea cuprind perii rotative, coloane pentru alimentarea portalului, generator de incalzire pentru pompe si dozatoare, dar si descarcare automata de iarna a tuburilor de apa in interiorul portalului. De asemenea, sistemele beneficiaza si de semafoare pentru control. Statiile sunt echipate cu cate o perie verticala pe stanga si pe dreapta si o perie orizontala in partea superioara

Pot fi spalate vehicule precum autobuze, camioane, tractoare sau pick-up-uri.

Si in prezent, reprezentantii STPT spala si dezinfecteaza zilnic mijloacele de transport in comun din Timisoara.

Exit mobile version