Opinia Timisoarei

Doua mitinguri anti-Putere in acelasi timp la Timisoara. Revolutionarii si monarhistii au iesit in Piata Victoriei in a 11-a zi de proteste

TIMISOARA. O noua zi de proteste la Timisoara. Timisorenii si-au luat obisnuitele pancarte si afise si au iesit din nou in Piata Victoriei. Li s-au alaturat si monarhistii, care au preferat totusi sa stea mai retrasi.

Numai 15 – 20 de timisoreni care sunt pro-monarhie au decis sa iasa la protestul anuntat pentru ora 18:00 in Piata Victoriei. Si-au luat cu ei pancarte si si-au spus nemultumirile in plina strada, dar putin mai in spate, nu langa revolutionari. Daca cei care au iesit zilnic in strada au stat aproape de Opera, monarhistii s-au retras langa soclul pe care statea ceasul de la porumbei.

„Am fost profesoara 2 ani, acum sunt terapeut si nu pot sa traiesc numai cu salariul pe care il am. Trebuie sa reprezint pe cineva. Il vrem inapoi pe printul Nicolae”, a spus o femeie care avea in mana o pancarta pe care statea scris: Vrem monarhia inapoi! Il vrem pe printul Nicolae”.

„Ar fi buna revenirea la regalitate, pentru ca monarhul nu se amesteca in treburile statului. In Romania s-ar face mai multa ordine. Ducem lipsa de modele, avem nevoie de monarhie constitutionala”, si-a exprimat opinia un barbat. In mijlocul monarhistilor s-a aflat si purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea.

Timisorenii care cer revenirea la monarhie constitutionala au fluturat timp de mai multe ore steaguri cu emblema statului roman sub monarhie si mai multe pancarte cu diverse mesaje: „1947 – renuntarea la istorie, 2012 – revenirea la monarhie constitutionala”, „Monarhia salveaza Romania” si altele. Mai mult, ei sunt de parere ca tari precum Norvegia, Anglia si Suedia nu au problemele pe care le are Romania, acesta fiind un alt argument pentru revenirea la monarhie.

Protestul lor s-a incheiat insa in jurul orei 19:00.

De cealalta parte, chiar in fata Operei romane, in jur de 100 de revolutionari au iesit pentru a 11-a zi de proteste consecutiva in straa. Cu aceleasi pancarte si sloganuri, ei au scandat din nou lozinci anti-Putere.

„Timisoara nu este feuda portocalie”, „Basescienii, o secta infecta”, „Nu plecam din tara”, „Ce epoca ingrozitoare, aceea in care idiotii ii conduc pe orbi” sunt doar cateva dintre mesajele transmise de protestatari.

Revolutionarii au cantat din nou Imnul Romaniei si Imnul Golanilor si au strigat „Jos Basescu” si „Jos Guvernul Boc„.

Lorin Fortuna, unul dintre liderii lor, i-a invitat pe timisoreni joi la ora 14:00, in fata Primariei Timisoara, sa protesteze chiar in timpul sedintei extraordinare a Consiliului Local.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version