Opinia Timisoarei

Doua luni de sapaturi arheologice in intersectia de la Marasti. Apoi incepe largirea celui mai aglomerat sens giratoriu din Timisoara. Ce s-a descoperit

TIMISOARA. Doua luni. Atat vor munci arheologii pe noul santier din intersectia de la Marasti, timp in care lucrarile de largire a sensului giratoriu vor fi oprite.

CITESTE SI: Goana dupa locuinte in Timisoara, tot mai mare. S-a dublat cererea de apartamente si case. Ce se cauta 

Nici nu s-a deschis bine santierul pentru largirea intersectiei de la Marasti ca arheologii au intrat in paine, dupa ce au fost gasite primele vestigii.

Sunt vestigii austriece. Ne asteptam sa gasim Poarta Vienei. Indicii in acest sens exista pentru ca avem o intreaga retea de ziduri in toata zona afectata de lucrari. Nu vom sti niciodata ce va fi in interior, dar putem banui. Evident, structuri, canalizari, pavaje, zidarie. Nimic special pentru Timisoara. Aici se circula, nu e un zid. Suntem in faza incipienta a cercetarii. Avem ziduri de jur imprejur. Aici, latindu-se carosabilul, vor fi acoperite. Vom propune concervarea lor in situ. Va fi acoperit. Nu se stie, poate peste 50-100 de ani cineva poate decide sa restaureze si sa construiasca tot„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro arheologul Florentin Munteanu, din cadrul Universitatii de Vest Timisoara. 

CITESTE SI: Pacaleala din spatele anunturilor de vanzare sau inchiriere de locuinte in Timisoara. Sau cum toate apartamentele si casele sunt langa marile magazine 

Si primarul Nicolae Robu confirma ca in sensul de la Marasti primii care vor face lucrari sunt arheologii. Acestia nu incurca traficul in zona.

A inceput lucrarea de largire a sensului giratoriu in Marasti. Deocamdata. fac lucrari doar arheologii. Noi nu am inceput lucrarea de amenajare propriu zisa, abia dupa ce fac ei cercetarea incepem noi„, a spus edilul.

In intersectia de la Marasti, carosabilul va fi largit la trei benzi cu bani din bugetul local.

Exit mobile version