Opinia Timisoarei

Doua echipe din Timis in topurile primei parti a sezonului la nivelul ligii a patra

TIMIS. Fotbalul mic a continuat si in aceasta toamna aproape la fel ca in vremurile bune, cele dinainte de pandemie. Fara spectatori, sau cu fani in numar mic in tribuna, gruparile din „D”-ul timisean au incercat sa ofere partide spectaculoase unele reusind scoruri impresionante.

Performera sezonului de toamna este fara indoiala Phoenix Buzias, chiar daca echipa pregatita de Sorin Tomos nu este si campioana de toamna. Buziesenii au reusit scorul turului de campionat, in etapa a XII-a, cand au trecut cu 18-0 de Unirea Grabat. Intr-un clasament al celor mai clare victorii in liga a IV-a Timis, pozitia a doua revine tot Buziasului, dupa un triumf cu 13-0, in runda a XVI-a, cu fosta reprezentanta a judetului in liga a III-a, Fortuna Becicherecu Mic. Topul celor mai mari diferente de scor in Timis este completat de victoria formatiei Flacara Parta cu 12-2 in fata Vointei Masloc, in runda a V-a.

La nivel national, in ierarhia celor mai clare victorii, Phoenix Buzias este abia pe locul al patrulea. Iata cum arata clasamentul primelor 5 cele mai mari scoruri din Divizia D la nivel national:
1. Unirea Brasnistea 22 – 0 Razesii Valea Marului(Liga IV Galati)
2. Dunarea Turris Turnu Magurele 21 – 1 Progresul Smirdioasa(Liga IV Teleorman, seria 2)
3. Paltinis Rasinari 20 – 0 AFC Agnita(Liga IV Sibiu)
Partizanul Merei 1 – 20 Gloria Vadu Pasii(Liga IV Buzau, seria 2)
4. Phoenix Buzias 18 – 0 Unirea Grabat(Liga IV Timis)
Viitorul Curita 18 – 0 Magura Tg. Ocna(Liga IV Bacau, seria 2)
5. Olympic Ramnicu Valcea0 – 17 Cozia Calimanesti(Liga IV Valcea)

Nu este singurul top in care se remarca Phoenix Buzias. Echipa de pe locul 2 din Timis are cele mai multe goluri inscrise in acest tur de campionat dintre formatiile care evolueaza la acest nivel, 91. Podiumul celor mai bune ofensive este completat de Unirea Branistea, din judetul Galati, cu 87 de goluri, si de Inter Stars 2020, din Sibiu, care a punctat de 84 de ori. In top 5 se mai incadreaza si Gloria Baneasa, reprezentanta judetului Constanta, cu 82 de goluri, sau Tricolorul Breaza, din Prahova, cu 76.

Phoenix Buzias nu este singura reprezentanta a Timisului in ierarhiile nationale cand vine vorba de Liga 4.

Unirea Grabat a prins topul celor mai slabe defensive din Liga a IV-a in turul de campionat. Grabatul a incasat nu mai putin de 125 de goluri in meciurile disputate pana acum, singura formatie de Divizia D din tara care a luat mai multe fiind Emaus Cernavoda, reprezentanta a judetului Constanta,136. Podiumul este completat de o alta reprezentanta a Banatului, Foresta Armenis, care in prima parte a campionatului a incasat 100 de goluri. In top 5 au mai ajuns ACS Balilesti, din judetul Arges, cu 94 de goluri primite, si Razesii Valea Marului, din Galati, cu 84.

Exit mobile version