Opinia Timisoarei

Doua contracte pentru modernizarea Aeroportului Timisoara

TIMISOARA. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a semnat la Timisoara doua contracte importante pentru modernizarea Aeroportului Traian Vuia. Ambele contracte sunt cofinantate prin POIM si contribuie la dezvoltarea Aeroportului International Timisoara, la dezvoltarea actualului sistem de transport si la integrarea acestuia in sistemul multimodal din regiune, precizeaza ministrul.

CITESTE SI: Se redeschid centrele de prim ajutor la Timisoara si in judet. Unde le puteti gasi 

Potrivit lui Sorin Grindeanu, primul contract, in valoare de 17,69 de milioane de lei (cu TVA), vizeaza achizitia unor echipamente de siguranta pentru activitati non-economice:

– echipamente multifunctionale de capacitate mare si mica pentru maturare aspirare si spalare,

– echipamente pentru curatarea depunerilor de cauciuc si a marcajelor de vopsea de pe suprafetele de miscare aeroportuare,

– utilaje multifunctionale tip tocatoare de vegetatie, – punct de comanda mobil,

– generatoare cu turn de iluminat tractabile, – autoutilitare pentru interventie tehnica si pentru asigurarea suportului in situatii de urgenta,

– echipament senilat pentru tocare vegetatie si pentru curatat sisteme pluviale deschise.

Cel de-al doilea contract, in valoare de 20,76 de milioane de lei (cu TVA), vizeaza achizitia unor utilaje destinate activitatilor economice de siguranta: – autodegivroare pentru aeronave, cu actiune de minim 13 m si de 18 m inaltime, – utilaje de deszapezire de mica si mare capacitate.

Ambele contracte sunt cofinantate prin POIM si contribuie la dezvoltarea Aeroportului International Timisoara, la dezvoltarea actualului sistem de transport si la integrarea acestuia in sistemul multimodal din regiune.

 

Exit mobile version