Opinia Timisoarei

Doua bulevarde mari din Timisoara isi schimba infatisarea. Cum vor arata din 2018

TIMISOARA. Strazile si bulevardele din Timisoara vor suferi modificari importante si in 2018. Doua intre proiectele mari de infrastructura vor incepe in zona de sud a orasului.

CITESTE SI: Deschiderea primului cinematograf, inaugurarea Salii Sporturilor, infiintarea unui liceu de elita. Ce sarbatorim in 2018 la Timisoara si in judet 

Prima artera care va avea parte de o interventie majora va fi bulevardul Sudului. In zona s-a amenajat deja o prelungire a acestei strazi care duce catre Baza 2 Politehnica, cu iesire pe strada Podeanu. Pe aceasta prelungire a fost amenajata o banda suplimentara de intrare de pe bulevardul Liviu Rebreanu catre Baza 2 Politehnica, dar si o alta banda care asigura circulatia dinspre aceeasi baza cu intrare pe bulevardul Liviu Rebreanu, catre Spitalul Judetean.

Pe o parte si pe alta a celor doua benzi au fost amenajate trotuare si piste pentru biciclete.

Lucrarile de mare anvergura in zona vor incepe in primavara lui 2018.

Mentionez ca aceste ultime amenajari sunt cu titlu provizoriu. Lucrare de anvergura vom avea la anul, cand vom largi bulevardul Sudului la 4 benzi. Chiar se impune, si de la Liviu Rebreanu pana la Prezan vom avea patru benzi, iar la intersectia dintre bulevardul Sudului cu Liviu Rebreanu vom avea un sens giratoriu„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ultimele amenajari pe bulevardul Sudului au avut loc in 2013 si 2014, cand au fost reabilitate partial trotuarele si a fost asternut covor asfaltic proaspat.

Planuri mari si pentru strada Maresal Constantin Prezan (fosta Lidia)

O alta lucrare importanta care va incepe tot in zona de sud a orasului este cea de pe strada Maresal Constantin Prezan. Planul de modernizare al acestei artere a fost prezentat inca de la jumatatea anului 2017. Strada va fi largita la patru benzi, insa nu se va circula pe toate, deoarece vor fi amenajate si locuri de parcare. De asemenea, vor fi refacute trotuarele.
Amenajarile vor fi complexe pe toata lungimea strazii.

 

In zona ramificatiei spre fantana de la Urseni, se va face un sens giratoriu nou, si se va mai face un giratoriu la intersectia Sudului cu Prezan, unde era acea casa, pe care am preluat-o si am demolat-o. La intersectia dintre Maresal Prezan si Versului, acolo unde e prima fantana, acolo se vor amenaja un numar de locuri de parcare„, a precizat Nicolae Robu.

Conform planurilor prezentate, si sensul giratoriu din Calea Buziasului va avea parte de o reamenajare.

Se va largi sensul giratoriu de la AEM, acela mare si foarte complex, cu doua benzi. Cele doua benzi noi vor fi folosite pentru a se putea trece rapid prin intersectie fara a se mai intra sub incidenta regulilor sensului. Cine va intra in sens sa iasa pe prima strada, o va putea face mai rapid, benzile interne vor fi pentru cei care se rotesc„, a explicat primarul Nicolae Robu.

Investitia pentru strada Maresal Constantin Prezan se ridica la aproximativ 16 milioane de euro.

Exit mobile version