Opinia Timisoarei

Dosarul ‘Diaspora’ a ajuns la DNA. Ce documente a predat Autoritatea Electorala Permanenta?

Mai multe documente privind organizarea alegerilor prezidentiale din 2014 in Diaspora au ajuns la DNA, trimise de Autoritatea Electorala Permanenta. Vorbim despre corespondenta din interiorul AEP, precum si cea din institutiile implicate in scrutin, dar si procesele verbale aferente sedintelor de lucru.

Dosarul “Diaspora”, deschis de Parchetul ICCJ prin conexarea a sase pangeri referitoare la nereguli in organizarea votului la sectiile din strainatate, a fost preluat in data de 4 decembrie de catre procurorii DNA. Sesizarile se refera la presupuse fapte de abuz in serviciu in materie electorala, neglijenta in serviciu si impiedicarea exercitarii dreptului de a alege.

Conform estimarilor asociatiilor romanilor din strainatate, intre 70.000 si 100.000 de persoane nu si-au putut exercita dreptul de vot din cauza modului de organizare a scrutinului. Neregulie inregistrate in cele doua tururi pentru alegerea presedintelui Romaniei au dus la demisiile ministrilor Afacerilor Externe Titus Corlatean si Teodor Melescanu. Procurorii DNA verifica daca impiedicarea votului are la baza o decizie politica sau este strict rodul incompetentei.

Exit mobile version