Opinia Timisoarei

Dosare penale langa Timisoara, substante periculoase ridicate de politisti

TIMIS. Controale fulger facute de politistii din Peciu Nou la firme agricole  de langa Timisoara care au in gestiune substante pentru protectia plantelor!

CITESTE SI: 35 de sefi, angajati si oameni de afaceri, trimisi in judecata. Au vandut mii de vagoane de tren pe post de fier vechi, desi erau din otel de calitate superioara. Final de ancheta in dosarul mamut de la CFR Marfa al DIICOT Timisoara. Prejudiciu de 7 milioane de euro 

Oamenii legii au verificat vineri trei firme din Sinmartinu Sarbesc, Sag si Dinias. La una dintre acestea, agentii au gasit 195 de litri de pesticide si erbicide, din grupe diferite de toxicitate, care aveau termenul de valabilitate expirat.

In cauza, a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri”, conform O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului. De asemenea, cantitatea de produse periculoase identificata a fost indisponibilizata, in vederea continuarii cercetarilor si neutralizarii ulterioare„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Politistii au verificat si sistemul de securitate si le-au dat doar un avertisment celor responsabili, pentru ca nu functionau camerele de supraveghere.

Va reamintim, politistii de la Peciu Nou au facut si alte controale in ultimele zile. La Dinias, la doua firme, dar si in curtea unui localnic, au gasit 58,2 tone de ingrasamant chimic, intreaga cantitate fiind depozitata pe sol si sub cerul liber.

La una dintre firme, oamenii legii au mai gasit si 75 de litri de erbicide si pesticide, din diferite grupe de toxicitate, substante care erau insa expirate si devenite deseuri.

Atat ingrasamantul, cat si substantele pentru protectia plantelor au fost confiscate. Agentii au intocmit patru dosare penale.

Exit mobile version