Opinia Timisoarei

Dosar penal si amenzi pentru biciclistii care au mers pe pista Timisoara – Serbia! Cum a fost posibil?

TIMIS. Mai multi biciclisti care au folosit pista dintre Timisoara si Serbia au fost amendati pentru ca au intrat in zona interzisa a frontierei. Desi, teoretic, pista ar trebui sa mearga de la Timisoara pana la Zrenianin, pana acum nu a fost deschis un punct de trecere a frontierei, asa ca pista se opreste la granita cu Serbia.

Ceea ce multi biciclisti nu stiu este ca pe ultima bucata a pistei se intra in fasia de protectie a frontierei unde accesul este interzis. „Cu 2-3 kilometri inainte sa se termine pista exista un indicator vechi, cu scris vopsit, care spune ca intri pe fasia de protectie si ca esti pasibil de amenda. Totusi, pista continua si nu exista vreo bariera, vreo inscriptie pe asfalt sau vreun alt indicator care sa te anunte din nou ca NU AI VOIE sa mergi mai departe. Poti sa treci lejer cu viteza pe langa el, fara sa-l vez”, povesteste Darius Jula, unul dintre biciclistii „patiti”.

„Totusi, curiosi din fire, am mers mai departe, pana la capat. Acolo mai erau doi biciclisti care stateau la povesti cu cei doi reprezentanti ai politiei de frontiera. Ne-au fost cerute buletinele pentru identificare. Polististii au fost foarte cumsecade si vizibil suparati de faptul ca am ajuns la ei. Nu stiam de ce. Insa am aflat repede, cand ne-au spus ca sunt nevoiti sa ne dea amenda”, mai poveste timisoreanul pe blogul personal.

El spune ca a primit o amenda de numai 100 de lei, platibila in 15 zile, insa maximul la care se poate ajunge este de 1.000 de lei.

Lucrurile se complica si mai mult daca ignorati ultimul semn de STOP, aflat la circa 2-3 metri de finalul pistei. Daca treceti de el intrati pe teritoriu sarbesc si riscati dosar penal, cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si o amenda sanatoasa.

„Chiar ieri un alt biciclist a patit asta, pentru ca a vrut sa-si faca un selfie intr-un turn vechi de la paza de frontiera din Serbia”, sustine biciclistul ghinionist.

Exit mobile version