Opinia Timisoarei

Dorel si semaforul, un nou episod la Timisoara! Ghiciti logica primariei! FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Aparitie cel putin surprinzatoare pe Calea Sagului din Timisoara. In frenezia cu care se monteaza semafoare cu duiumul in oras, pentru pornirea celebrului sistem care va fluidiza intreg traficul, iata ca apar si situatii de neinteles, daca nu chiar absurde.

Un semafor a rasarit taman dupa trecerea de pietoni din dreptul cimitirului din Calea Sagului.

E de presupus ca s-ar avea in vedere, in viitorul apropiat, mutarea zebrei cativa metri mai incolo, pentru ca instalarea semaforului sa aiba o logica. Insa, aceasta translatare a  trecerii de pietoni s-ar lovi de o multime de alte modificari de-a dreptul fara noima. Ar trebui distruse doua spatii verzi si taiati mai multi copaci, schimbata, cel mai probabil, pista de biciclete, sau chiar anulate doua locuri de parcare, de-o parte si de alta a Caii Sagului.

In spatele acestei operatiuni sta vreo strategie sau vreun Dorel care n-a respectat planul, se intreaba, pe buna dreptate, cititorii opiniatimisoarei.ro, care ne-au trimis pe adresa redactie@opiniatimisoarei.ro o multime de fotografii si imagini cu semaforul fara… sens.


Proiectul de fluidizare a circulatiei implementat de Primaria Timisoara prevede semnalizarea luminoasa a 134 de intersectii din oras, dotarea acestora cu 230 de camere video si crearea unui centru de comanda si control pentru supravegherea video si managementul traficului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, de la Uniunea Europeana venind 35 de milioane de lei.

Centrul de Comanda al sistemului este gata si se afla pe strada Iuliu Maniu din Timisoara, iar cel tarziu in luna iunie a acestui an va fi si complet functional, dadea recent asigurari primarul Nicolae Robu.

 

Exit mobile version