Noutati :

Doneaza 5 lei pentru sterilizarea cainilor din Timisoara! Ce trebuie sa faci?

18 mai, 2015 - 08:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Cat mai multi timisoreni sunt asteptati sa doneze cate cinci lei pentru sterilizarea cainilor din Timisoara. Banii vor ajuta familiile fara posibilitati financiare care doresc sa isi sterilizeze cainii. De asemenea, acesti bani vor insemna si mai putini caini vagabonzi pe strazile orasului.

Pet Hope, una din asociatiile cu cea mai mare experienta in domeniul sterilizarilor din Timisoara, preia, pana in data de 10 iunie, coordonarea campaniei „5 lei pentru sterilizari gratuite”. Asociatiile Pieces of Heaven si Animal care Team Timisoara au spart gheata strangerii de fonduri si au efectuat deja zeci de sterilizari pentru animale care altfel ar fi devenit sursa de pui abandonati pe strazile orasului.

Pentru cei care doneaza, 5 lei nu reprezinta o suma mare, dar pentru cainii sterilizati, 5 lei insemna salvarea unor vieti. Familii care nu isi duc cainele la veterinar, ca nu stiu sau nu isi permit, alimenteaza strada cu zeci de pui, din 6 in 6 luni, la fiecare tura de calduri a catelelor. Donand 5 lei oricine poate ajuta la scaderea numarului de caini de pe strada si la educarea unei comunitati in spiritul legii si al respectarii animalelor” a spus Alina Vacaru, managerul Asociatiei Pet Hope Timisoara.

Intrega campanie este transparenta, banii se pot transfera prin virament bancar sau prin paypal, cu mentiunea clara „pentru 5 lei pentru sterilizari”, iar fiecare suma donata cash primeste chitanta. Fiecare caine sterilizat va fi trecut in baza de date a campaniei si oricand se va putea verifica corespondenta intre suma de bani colectata din donatii si numarul de caini sterilizati. Pentru campania „5 lei pentru sterilizari gratuite” s-au mobilizat si lucreaza impreuna, asociatii de protectie a animalelor, voluntari si medici veterinari care acorda discounturi, astfel incat, din donatiile stranse, sa se poata oferi cat mai multe sterilizari gratuite.

Sarcinile nedorite la catelele din gospodarie reprezinta principala sursa a cresterii numarului de caini de pe strada, iar autoritatile nu au gandit un sistem coerent in care familiile nevoiase sa fie ajutate in vederea stoparii fenomenului de abandon a puilor nedoriti. Pe langa protectia animalelor, asociatiile din Timisoara lupta pentru scaderea numarului de caini abandonati si presteaza sute de ore de voluntariat pentru organizarea campania „5 lei pentru sterilizari gratuite”.

Pentru prima data, principalele asociatii de protectie a animalelor din Timisoara s-au reunit intr-un proiect comun, in cadrul caruia isi dozeaza resursele si fortele pentru a steriliza cat mai multe animale. De asemenea merita evidentiat faptul ca, spre deosebire de campaniile de sterilizare precedente, realizate preponderent cu banii unor donori straini, de aceasta data, sterilizam animale cu sprijin financiar din partea timisorenilor, a comunitatii careia dedicam munca noastra voluntara” a mai adaugat Alina Vacaru.

Orice persoana interesata sa ajute, este rugata sa viziteze pagina evenimentului de pe Faceebook, sa acceseze site-ul Pet Hope sau sa ceara datele bancare printr-un mail la adresa [email protected] sau prin telefon, la numarul 0723004769.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...