Opinia Timisoarei

Dominic Fritz vrea reguli mai simple la Timisoara dupa care iubitorii de caini si pisici sa isi poata creste in apartamente animalele de companie

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz vrea sa inlature o hotarare de consiliu local veche de aproape 14 ani pentru a permite timisorenilor sa aiba animale de companie in apartamente fara sa se simta ‘terorizati’ de unii vecini.

CITESTE SI: Tu de care esti cel mai aproape? Au fost gasite spatii pentru toate cele 17 centre de vaccinare anti COVID de la Timisoara, multe in sediile unor companii 

Ideea edilului vine dupa Curtea de Apel Timisoara a dat o decizie definitiva intr-un dosar in care o femeie a cerut tocmai anularea hotararii de Consiliu Local care prevede ca pentru detinerea unui animal de companie intr-un apartament de bloc e nevoie de acordul scris si stampilat al Asociatiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor, si acordul expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe.

Primarul Dominic Fritz a reactionat pe Facebook si spune ca va cere consilierilor locali abrogarea acestei hotarari si intocmirea unui regulament pe care sa-l respecte pe viitor iubitorii de animale.

Probabil ati aflat de aventura in instanta a unei hotarari de Consiliul Local adoptata de Consiliul Local al Municipiului Timisoara in 2007 care obliga proprietarii animalelor de companie sa ceara acordul vecinilor de bloc. Aceasta HCL a fost contestata in instanta de un detinator de animale de companie. Azi a pierdut procesul – Primaria a castigat, dar asta nu ma bucura. Voi propune Consiliului Local sa abrogam aceasta HCL si sa o inlocuim cu un regulament care prevede dreptul timisorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fara a mentine aceasta restrictie absurda„, a anuntat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Ramane de vazut cum anume se vor schimba regulile pe care trebuie sa le respecte iubitorii de animale pentru a-si creste cainii ori pisicile in apartamentele de bloc.

 

Exit mobile version