Opinia Timisoarei

Dominic Fritz spera ca in Timisoara vor fi foarte multi oameni care se vor vaccina impotriva COVID 19. Primii care vor fi imunizati sunt medicii de la Spitalul Victor Babes, duminica. Cand incepe vaccinarea pentru populatie

TIMISOARA. Mai sunt doar cateva zile pana cand primul vaccin impotriva coronavirusului va fi administrat, la Timisoara.

CITESTE SI: Cum actioneaza vaccinul anti COVID-19, explicat pe intelesul tuturor de profesorul Razvan Chereches: Vaccinul nu poate infecta, pentru ca nu contine virusul. Ataca proteina ticaloasa

Presedintele Comisiei Europene a anuntat ca imunizarea va incepe simultan in statele Uniunii Europene duminica, in 27 decembrie, astfel ca atunci va demara vaccinarea si la Timisoara.

Primarul Dominic Fritz isi pune nadejdea intr-o rata mare de vaccinare in Timisoara.

Si la noi, in Timisoara, vom avea niste doze de vaccin si primii care vor beneficia vor fi personalul medical de la Babes, duminica. Ma bucur ca putem sa incepem aceasta campanie. E lumina la capatul tunelului. Fara acest vaccin nu stiu cum aceasta pandemie ar putea sa ia sfarsit. Eu sper ca la Timisoara vom avea o rata mare de vaccinare. E un vaccin voluntar, dar sper sa avem o rata mare de vaccinare. In ianuarie o sa continuam cu medicii, asistentii si alte cadre medicale de la celalalte spitale din Timisoara„, a spus primarul Dominic Fritz.

Conform edilului, cel mai probabil in luna martie va incepe campania de vaccinare si in randul populatiei. Oamenii se vor putea imuniza in cele 32 de centre de vaccinare ce vor fi organizate la nivelul intregului judet.

La Timisoara vor fi organizate 17 astfel de centre, dintre care 10 vor fi amenajate de catre Primarie. Pentru o parte dintre ele a fost deja identificata locatia, urmand sa fie, 4 sau 5, in cladirea primariei de pe strada Intrarea Doinei, unul in Complex, la Policlinica Studenteasca, unul in Centrul Stomatologic de Medicina Dentara pentru Scolari, pe strada Carusso.

Toate centrele de vaccinare vor fi avizate de Directia de Sanatate Publica, vor avea un circuit functional din punct de vedere epidemiologic, cu o zona initiala de triaj, apoi o zona de receptie, o zona de asteptare si punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) si zona post vaccinala in care persoanele vaccinate vor fi supravegheate dupa vaccinare.

Exit mobile version