Opinia Timisoarei

Dominic Fritz rupe inca un contract de-al lui Robu, reamenajarea din Piata Victoriei la Timisoara: Facem un concurs, in 2024 sa incepem lucrarile

TIMISOARA. La aproape 3 ani de cand a fost iscalit, contractul pentru realizarea proiectului tehnic de modernizare a Pietei Victoriei din Timisoara a fost reziliat de primarul Dominic Fritz.

CITESTE SI: Dominic Fritz: Nu putem face amenajari pentru ca ni s-a dat doar Padurea Verde, nu si aleile. Trebuie sa cerem inca o Hotarare de Guvern. Primarul Timisoarei, contrazis de secretarul de stat Catalin Iapa 

O firma din Brasov a castigat licitatia pentru proiectarea lucrarii, a semnat contractul inca din martie 2018 si nu a mai predat niciodata documentatia. Drept urmare, nici licitatia pentru executia lucrarilor nu a putut fi organizata, astfel ca, intr-un final, dupa mai multe revizuiri si negocieri intre Primaria Timisoara si firma, contractul a fost rupt.

Am o veste mai putin buna. Am reziliat contractul de proiectare a noului centru al Timsioarei, mai exact Piata Victoriei. Asta este o poveste fara sfarsit pe care am decis sa o incheiem si sa deschidem un nou capitol. Era vorba de un contract de proiectare care ar fi trebuit sa se incheie in 4 luni. A fost castigat contractul in februarie 2018 de o firma din Brasov si aceasta firma era obligata sa predea un DALI cu toate avizele in termen de 60 de zile. Asta nu s-a intamplat. Primaria a amenintat ca o sa perceapa penalizari, firma a revenit, dar fara avize. Documentatia a fost revizuita intre 2018 si 2019 de 4 ori, dar si in februarie 2019 a fost tot neconforma, la ultima predare, si nu avea toate avizele necesare. In noiembrie 2019 proiectantul a cerut revizuirea contractului, a fost refuzat. In luna octombrie 2020, dupa 3 ani jumatate, Directia de Dezvoltare a propus rezilierea lui, vechea conducere nu a fost de acord si acum cade in sarcina mea sa reziliez acest contract, pentru ca, daca nu ai primit ce ai cumparat in 3 ani si jumatate, iti cam pierzi increderea„, a spus Dominic Fritz.

Cu toate acestea, edilul spune ca in continuare isi doreste modernizarea zonei, insa doar dupa ce organizeaza un…concurs. Iar lucrarile ar urma sa inceapa in 2024, dupa anul in care Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana.

” Piata Victoriei ramane o prioritate pentru noi. Propunerea mea este sa prevedem un concurs de arhitectura pentru Piata Victoriei si toate strazile adiacente, care sa fie facut astfel incat sa-l finalizam pana anul viitor. In 2023 sa lucram la proiectul tehnic, ca in 2024 sa incepem lucrarile. Poate si o parte din lucrari pot fi incepute si finalizate mai devreme, trebuie sa studiem. Dar cred ca aceasta idee de a nu lasa reabilitarea unei singure firme, ci de a face un concurs adevarat ar fi o premiera pentru Timisoara si este tot ce merita aceasta zona”, a adaugat Fritz.

CITESTE SI: Dominic Fritz anunta ca asteapta bani de la Bucuresti pentru spitalele din Timisoara. Noul Municipal nu se mai face pe terenul identificat in campania electorala pentru ca este… prea mic 

Va reamintim, fostul primar, Nicolae Robu, isi dorea ca prin acest proiect sa se inlocuiasca retelele de utilitati din subteran, pe suprafata intregii piete, sa fie schimbate dalele si sa fie desfiintata parcarea de la Modex, acolo unde ar fi urmat sa fie montat pavaj dupa modelul dintre Opera si Catedrala, iar in centrul piatetei amenajate sa fie un soclu pentru o statuie ecvestra.

Intre timp, in zona Pietei Victoria s-au facut doar interventii punctuale, acolo unde dalele erau distruse.

Actualul pavaj din Piata Victoriei dateaza din anii ’80 cand, odata cu scoaterea liniilor de tramvai din centru, a fost si el schimbat.

Exit mobile version