Opinia Timisoarei

Dominic Fritz refuza sa comenteze scandalul provocat de consiliera USR Ana Munteanu: ‘Nu cunosc speta’. Ministrul de Interne va trimite Corpul de Control la Timisoara

TIMISOARA. Primarul Timisoarei Dominic Fritz a refuzat sa comenteze scandalul provocat de colega sa consilierul local USR Ana Munteanu, care a descins cu jandarmii la restaurantul unui hotel pretinzand ca acolo s-ar fi servit clienti fara ca acestia sa fie cazati. Operatiunea pusa la cale de aceasta a fost transmisa live sambata si a iscat vii reactii in sanul opiniei publice dupa care a sustinut ca totul a fost o inscenare facuta la comanda prefectului de Timis Zoltan Nemeth.

La cateva zile de la acest moment, marti seara, consiliera Ana Munteanu a facut o noua transmisie live care a uluit Timisoara. Plangand, aceasta a spus ca a gresit, insa a continuat sa faca acuzatii grave la adresa fortelor de ordine.

Intrebat miercuri de jurnalisti cum comenteaza cele intamplate, liderul USR Timis Dominic Fritz a fost vadit iritat si a indemnat presa sa ramana la subiectul carantinei, pentru care fusese organizata conferinta de presa la Prefectura Timis si la care acesta lua parte.

La insistentele jurnalistilor, Dominic Fritz a raspuns foarte scurt: „Nu am nimic de comentat, nu cunosc speta, propun sa terminam cu medicii!”, refuzand mai apoi sa mai ofere vreo declaratie pe aceasta tema.

Patronul restaurantului, un cunoscut om de afaceri care a facut numeroase donatii spitalelor din Timisoara si care detine inca un local in spatii ale Primariei in care a investit sume insemnate, le-a cerut prefectului de Timis Zoltan Nemeth si primarului Dominic Fritz sa se delimiteze de gestul Anei Munteanu, pe care il socoteste drept un abuz.

Conform stiripesurse.ro, ministrul de Interne, va trimite Corpul de Control la Prefectura Timis, Inspectoratul de Jandarmi si la IPJ Timis, dupa descinderea consilierei USR care a sustinut ca fotele de ordine sunt mana in mana cu patronii de restaurante la Timisoara.

Va reamintim, la sfarsitul saptamanii trecute, consiliera locala din partea USR PLUS, Ana Munteanu, a facut o transmisie live pe pagina sa de Facebook, in care acuza ca restaurantul unui hotel din Timisoara primeste clienti, desi orasul este in carantina, iar functionarea restaurantelor este interzisa. Aceasta a pornit transmisiunea in direct in timp ce se indrepta dispre masina spre intrarea in restaurant, pe drum intalnindu-se si cu un jandarm care urma sa verifice localul.
Ulterior, s-a descoperit ca flagrantul a fost, de fapt, pus la cale de insasi reclamanta situatiei. Aceasta a recunoscut ca cei 4 clienti ai localului o anuntasera ca urmeaza sa ia masa in oras, iar cu sprijinul prefectului USR, Zoltan Nemeth, a fost sesizata Jandarmeria, care a si mers in control.
Practic, consiliera Ana Munteanu, a recunoscut, ulterior live-ului pe care il facuse pe Facebook, ca scopul ei in descindere a fost acela de a se asigura ca cei 4 falsi clienti nu sunt amendati, ci doar restaurantul va fi sanctionat pentru ca nu respecta regulile impuse pe perioada carantinei. Jandarmii au constatat insa ca legea nu fusese incalcata in niciun fel si nu au amendat pe nimeni.

Proprietarul restaurantului a cerut a anuntat ca o va da in judecata pe consiliera pentru recuperarea sumei din nota de plata pe care cei 4 falsi clienti nu au achitat-o la plecarea din local si ca, daca va castiga, va dona banii obtinuti catre USR Timis. De asemenea, a cerut ca partidul sa ii retraga Anei Munteanu sprijinul in Consiliul Local.

Exit mobile version