Opinia Timisoarei

Dominic Fritz, raspuns categoric la intrebarea daca si-ar putea da demisia in cazul unor proteste de amploare: Nu. Ce spune despre fortele de ordine care au interzis manifestantilor intrarea in Piata Victoriei

TIMISOARA. Raspuns scurt si ferm al primarului Dominic Fritz, luni, in cadrul unei conferinte de presa in contextul prelungirii carantinei la Timisoara.

Intrebat de jurnalisti daca in cazul unor proteste de amploare ale populatiei ia in calcul sa-si dea demisia din functie, edilul a spus simplu si clar: ‘Nu‘.

Intrebarea a venit in contextul in care pe retelele de socializare au fost postate numeroase mesaje critice la adresa lui Dominic Fritz de catre timisorenii nemultumiti de felul in care este gestionata criza sanitara.

CITESTE SI: Politistii sa nu mai fie tinuti la intrarile in Timisoara si sa avem mai multe centre de vaccinare nonstop, printre masurile propuse Primariei si Prefecturii de seful CJT. Alin Nica: Luam in calcul contestarea in instanta a deciziei de carantinare. Raed Arafat sa repare tirul ATI ce zace stricat in curte la Municipal 

Cat priveste felul in care a transat seful DSU situatia fara precedent de la Timisoara in care Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis ridicarea restrictiilor, iar Raed Arafat a intervenit si le-a prelungit cu 72 de ore, Dominic Fritz a subliniat ca aceasta a fost o hotarare responsabila pentru oras.

Nu cred ca Timisoara a primit o palma. Eu cred ca s-a luat o decizie responsabila pentru Timisoara, o decizie ce trebuia sa se ia sambata, si aceasta decizie vine in ajutorul tuturor care deja sufera si vor suferi si muri in spitalele noastre si avem o responsabilitate. Peste tot in lume se iau aceste masuri. Peste tot unde s-a ignorat problema avem oameni care mor si economie la pamant. Nu ne mai permitem sa ignoram problema. Eu cred ca ritmul de interactiune a incetinit. Nu suntem acolo unde ar trebui sa fim, masurile ar trebui sa fie respectate si spiritul masurilor ar trebui sa fie mai respectat. Aici ma bazez si pe fortele de ordine„, a declarat Dominic Fritz.

Intrebat cum comenteaza felul in care fortele de ordine au intervenit in cazul protestului organizat sambata la Timisoara, cand aproximativ 200 de oameni au iesit in strada cerand ridicarea carantinei si au fost impiedicati sa patrunda in Piata Victoriei, primarul a refuzat sa faca vreo apreciere.

Eu nu pot sa comentez strategia politiei, stiu ca s-au mobilizat asa cum au putut la maxim, stiu ca au venit si forte din alte judete. La o zona atata de mare, nu ne putem astepta ca aceste masuri sa functioneze doar daca politia fuge dupa fiecare dintre noi. Spiritul masurilor trebuie respectat„, a precizat primarul Dominic Fritz.

Edilul a anuntat deschiderea ultimelor 3 centre de vaccinare infiintate de Primaria Timisoara, astfel numarul total al acestora ramane 8, dintr-un total de 17 cate promisese Dominic Fritz la inceputul lunii ianuarie.

CITESTE SI: Desi a promis 17, ramanem cu 8. Dominic Fritz: Deschidem ultimele centre de vaccinare infiintate de Primaria Timisoara. Edilul spune ca cele doua saptamani de carantina au dat roade si lauda Guvernul Citu 

Exit mobile version