Opinia Timisoarei

Dominic Fritz, primele masuri pe care le ia la Primaria Timisoara: Avem o mostenire destul de grea. Vom face un audit si, cu siguranta, va fi un proces de reorganizare. Video

TIMISOARA. La doar cateva ore dupa ce primarul Nicolae Robu si-a recunoscut infrangerea scrutinul de duminica, primarul ales Dominic Fritz si-a prezentat planurile pentru momentul in care isi va prelua mandatul. Acesta a vorbit despre transformarea primariei Timisoara intr-un model de administratie moderna, insa a vorbit si despre ‘greaua mostenire’ cu care isi incepe mandatul.

„Noi vrem sa cream un model de administratie moderna si deschisa si digitalizata si, desi provocarile nu sunt simple si avem o mostenire destul de grea, sunt sigur ca acest model, peste cativa ani, va straluci peste tot in Romania. O sa imi constitui o echipa de tranzitie, cu care voi lucra in aceasta tranzitie, pana voi prelua mandatul si voi avea o primarie in spatele meu. Aceasta echipa va invita expertii cei mai buni din diferite domenii sa lucram la primii pasi pe care o sa ii facem cand preluam primaria si consiliul local”, a spus Dominic Fritz, primarul ales al Timisoarei.

O prima masura pe care Fritz a anuntat-o este ca face un audit, iar, in functie de rezultatele acestuia, are in plan restructurarea si reorganizarea primariei si a societatilor din subordine.

„Am prezentat programul nostru de guvernare locala, este cel mai elaborat program de guvernare locala. O sa trebuiasca sa suprapunem propunerile cu realitatea financiara pe care o gasim in primarie. Eu nu stiu cate facturi sunt neplatite, cate santiere sunt incepute, dar de fapt nu gandite si proiectate pana la sfarsit. In primele 3 lunii ne vom concentra, cu siguranta, pe tot ce tine de audit al finantelor, al resurselor umane, ne vom uita la structura primariei, binenteles ca va fi o prioritate sa constituim aceasta unitate externa de implementare a proiectelor, pentru a atrage fondurile europene, pentru ca e foarte important sa incepem acest proces nu in ultimii doi ani, ci din primele luni. Vom numi manageri de cartiere, pentru ca proiectul nostru s-a bazat foarte mult pe prezenta si caracterul cartierelor care trebuie dezvoltate mai departe si cu siguranta, faptul ca ‘am castigat’ inca doi ani pentru pregatirea Capitalei Culturale nu inseamna ca ne culcam pe o ureche, ci ca vom incepe foarte curand sa punem si aici lucrurile la punct, trebuie sa includem din nou comunitatea culturala din Timisoara, sa deschidem Asociatia, sa incepem cu niste planificari logistice.

Cu siguranta auditul pe care o sa-l facem o sa aiba consecinte foarte concrete si e foarte clar ca organigrama actuala a primariei, chiar si societatile din subordine nu corespund, de fapt, nevoilor noastre si cu siguranta va fi un proces de reorganizare, dar care nu se va termina dupa 3 luni, ci este un proces de schimbare nu doar a structurii, ci a mentalitatii si a culturii organizationale care va dura mult timp”, a precizat Fritz.

Va reamintim, Dominic Fritz a obtinut peste 50% dintre voturile timisorenilor, in scrutinul din 27 septembrie, reusind sa il depaseasca pe primarul inca in functie, Nicolae Robu, cu mai bine de 20 de procente. In Consiliul Local Timisoara, Alianta USR Plus a obtinut, astfel, 13 pozitii.

Exit mobile version