Opinia Timisoarei

Dominic Fritz, primarul din Timisoara, mesaj pentru Viena greu incercata de atacul terorist: Suntem cu toata inima alaturi de familiile celor cazuti victime acestui act obscen

TIMISOARA. Mica Viena, solidara cu Viena. Primarul Timisoarei Dominic Fritz a postat un mesaj de sustinere, dupa atacul terorist de luni seara in care si-au pierdut viata cel putin 4 oameni, iar mai multi au fost raniti.

CITESTE SI: Alerta la Viena. Ultimul bilant al atentatului terorist: Cel putin 4 morti si 17 raniti. Atacatorul impuscat de politisti avea 20 de ani. Foto 

Sunt solidar cu vienezii și cu primarul Vienei, Michael Ludwig. M-a mâhnit vestea teribilă a atentatului concertat de ieri seară, de pe străzile orașului de care istoria Timișoarei este legată și pe care îl îndrăgim atât de mulți timișoreni.
Toate atacurile teroriste ne înfurie prin lașitatea și barbaria lor – însă cu atât mai mult acum, când întreaga lume este unită în solidaritatea luptei cu pandemia.
Ca întotdeauna, însă, răspunsul Europei la terorism va fi opus celui vizat de actul terorist. Răspundem necedând urii, răspundem necedând panicii, răspundem fiind fermi în solidaritate și apărând valorile noastre de libertate și respect.
Suntem, cu toată inima, alături de familiile celor căzuți victime acestui act obscen.
Bleib stark, Wien! Timișoara steht hinter dir!„, a scris pe pagina sa de Facebook Dominic Fritz.

Va reamintim, un atac terorist s-a petrecut luni seara in capitala Austriei, cand un atacator islamist, de 20 de ani, a deschis focul in centrul orasului. Un bilant indica 4 morti si cel putin 17 raniti, dintre care 7 in stare grava. Atacatorul a fost impuscat. Intrucat sunt covinsi ca au fost mai multi atentatori, politistii sunt in alerta si continua cautarile.

Exit mobile version