Opinia Timisoarei

Dominic Fritz, prima reactie dupa moartea unui timisorean care se incalzea la aragaz pentru ca era frig in casa: ‘E absolut oribil, nu am toate datele despre acest deces, dar sunt foarte miscat’. Nu stie cand vom avea caldura in calorifere la Timisoara

TIMISOARA. Prima reactie a primarului Dominic Fritz dupa tragedia de aseara de la Timisoara cand un barbat a murit in timp ce se incalzea de la flacara aragazului pentru ca era frig in apartamentul sau racordat la Colterm.

Edilul a facut prima declaratie la 15 ore de la producerea nenorocirii.

CITESTE SI: Primele victime ale frigului din case la Timisoara? Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz 

E o veste teribila, nu am primit toate datele despre acest deces. Sunt foarte miscat de acest eveniment si imi exprim toate condoleantele pentru familia indoliata. Si este important ca in aceste zile… eu nu stiu exact ce s-a intamplat, dar e important sa respectam masurile de siguranta. Nu vreau sa ma pronunt asupra acestui caz, e absolut oribil„, a declarat primarul Dominic Fritz la digi24.

La orele 12.00 ale zilei de joi, edilul a spus ca nu stie cand anume s-ar putea relua caldura in apartamentele timisorenilor si in cele 6 spitale afectate de lipsa agentului termic. Dupa a doua noapte in care peste 50.000 de familii au stat in frig, Dominic Fritz a anuntat joi dimineata ca nu a reusit sa incheie un contract cu un furnizor de gaz pentru Colterm si ca demersurile sale continua.

CITESTE SI: Explicatiile lui Dominic Fritz pentru frigul ce continua in casele timisorenilor si in spitale dupa ce nu a incheiat contractul cu furnizorul de gaz pentru Colterm. Intre timp, un om a murit pe cand se incalzea la aragaz 

De marti am inceput cu toate mijloacele pe care le avem impreuna si cu ministrul energiei sa gasim solutii. Ieri am anuntat o solutie care nu s-a mai produs. Nu am anuntat imediat pentru ca am sperat ca vom gasi o alta rezolvare in cursul serii. Pana dupa miezul noptii am stat pe telefoane.
Am continuat toata dimineata disscutiile cu mai multi furnizori, se implica si ministrul energiei, si sunt foarte increzator ca vom avea o solutie in cateva ore, macar pe timp scurt. Furnizori de gaz au anumite temeri si vor sa stie cum CET-urile din Romania vor fi in stare sa plateaasca facturile. Ne cer plata in avans….

Sunt aproape 50.000 de locuinte si problema in spitale e una foarte grava si nu ne permitem inca o noapte fara caldura. Eu sper inca o data ca, in urmatoarele ore, vom putea semna un contract si apoi e o chestie pur tehnica. Pana cand gazul se transforma in agent termic si acesta sa ajunga in calorifere va dura cateva ore. Nu vreau sa anunt sau sa promit pentru ca si ieri am anuntat si am sperat sa avem o solutie„, a mai precizat primarul Timisoarei Dominic Fritz.

PSD a cerut intre timp demisia edilului.

CITESTE SI: Consilierul Radu Toanca: Dominic Fritz – demisia urgenta! Marketingul politic si minciunile pe Facebook ucid oameni! 

Va reamintim, miercuri, Dominic Fritz anunta reusita unor negocieri cu un nou furnizor de gaz temporar pentru Colterm, intr-o solutie de avarie, sustinand ca avea sa revina caldura in locuinte si spitale, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Intre timp, s-a produs si o tragedie. Un barbat a murit, iar fiica acestuia a ajuns intoxicata la spital, dupa ce s-au incalzit la flacara aragazului in apartamentul lor racordat la Colterm, in zona Kiriac din Timisoara. Detalii mai jos!

CITESTE SI: Primele victime ale frigului din case la Timisoara? Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz

De marti de la orele pranzului, peste 50.000 de locuinte si spitale din Timisoara stau fara incalzire si apa calda, dupa ce administratia Fritz a anuntat intrarea in insolventa a Colterm, iar E.On a decis sa inchida robinetul de teama ca nu-si va mai incasa banii, compania de termoficare avand datorii de 76 de milioane de lei fata de furnizorul traditional de gaz.

 

Exit mobile version