Opinia Timisoarei

Dominic Fritz nu da afara niciun functionar din cei 600 din Primaria Timisoara, deocamdata. De ce face abia la anul un audit si ce noi concursuri anunta pentru posturi

TIMISOARA. Schimbarea organigramei nu se face cu una cu doua la Primaria Timisoara. O spune edilul Dominic Fritz care a decis sa nu faca inca nicio concediere in randul functionarilor.

Primarul spune ca abia anul viitor va prevedea in buget bani pentru un audit, pe care l-a promis inca din campania electorala, iar in urma acestuia va proceda la reorganizare. Este stiut insa faptul ca un audit realizat de profesionisti dureaza cel putin 6 luni intr-o institutie precum municipalitatea.

Cei 600 de functionari din primarie continua sa faca ce au facut si pana acum… Peste tot unde credem ca e nevoie sa schimbam ceva… asta e un proces de transformare care dureaza. Un prim pas in acest proces este recrutarea unor oameni noi, competenti, si suntem acum in faza de selectie a city-managerului Timisoarei. Am primit 300 de CV-uri, suntem in faza in care 20 de oameni sunt intervievati telefonic, apoi 3-5 oameni vor veni la un interviu cu mine. Sper ca inainte de Craciun sa avem city manager„, spune Dominic Fritz.

Primarul spune ca n-a putut demara un audit de la preluarea mandatului din cauza pandemiei.

Despre audit… am intrat in contact cu mai multe firme, e clar ca avem nevoie de audit. Feedbackul firmelor a fost ca, din cauza pandemiei. ne-au rugat sa mai asteptam pana cand situatia epidemiologica e putin mai buna. O sa vedeti si in bugetul pe anul viitor o sa propunem acoperirea costurilor acestui audit. Pana atunci ne descurcam cu instrumentele pe care le avem: corpul de control, munca de detectiv a primarului…„, spune Dominic Fritz.

Edilul spune ca la inceputul anului viitor e posibil sa faca unele schimbari in organigrama, pana cand se va face auditul.

Da, va fi o reorganizare la anul, probabil vom face mici ajustari de urgenta la inceputul anului si, in urma auditului, o sa propunem o structura care reflecta mai bine nevoile Timisoarei de azi. Pana atunci vom face mici ajustari, dar nu ne grabim pentru ca nu vrem sa carpim si sa construim aceasta organigrama o data la 6 luni„, a declarat Dominic Fritz.

Primarul anunta concurs pentru arhitect sef si secretar general de primarie

Edilul Timisoarei spune ca, in prima parte a lui 2021, intentioneaza sa scoata la concurs alte doua posturi importante din primarie.

O sa fac un concurs la inceputul anului viitor pentru arhitect sef si secretar general al Primariei. Amandoua posturi sunt acum ocupate interimar. Cei interesati, fiti pe faza la inceputul anului viitor! O sa se publice aceste anunturi. Deocamdata, doar notificam ANFP-ul„, a precizat Dominic Fritz.

Exit mobile version