Opinia Timisoarei

Dominic Fritz in prima zi de lucru pentru Timisoara: Va trebui sa gasim noi spatii pentru primarie sau sa reducem din personal

TIMISOARA. Abia instalat in biroul de pe C.D. Loga, noul primar Dominic Fritz a inceput sa faca planuri pentru institutia pe care o va conduce in urmatorii 4 ani.

CITESTE SI: Dominic Fritz a depus juramantul fata de Timisoara: Voi trage in fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți. Veti avea in mine mereu un partener care nu tolerează smecheria 

Dupa ce a depus juramantul in cladirea Filarmonicii Banatul, Dominic Fritz a vrut sa vada indeaproape cum se lucreaza in primarie si sa ii cunoasca si pe cei care muncesc in institutie. Astfel, noul primar al Timisoarei a facut vineri o vizita maraton prin birouri si a stat de vorba cu cei pe care ii va avea in subordine.

Noul edil spune ca a vazut atat bucurie, cat si teama in ochii celor care lucreaza in birourile municipalitatii, birouri care, in viziunea sa, sunt aglomerate. Are si o solutie pentru aceasta problema.

Efectiv am intrat in fiecare birou si am facut cunostinta cu oamenii care lucreaza acolo. Cred ca nu am reusit toate birourile, inca sunt oameni care nu au vazut primarul. Am simtit cumva o curiozitate, poate la unii si o mica teama, <cum va fi cu noul sef, daca o sa dau afara pe cineva si asa mai departe>, dar, in general, am ramas placut surprins de deschiderea viitorilor colegi. E o situatie ce m-a surprins… un pic de spatiu, unde sunt birouri foarte mici, unde stau multi oameni. Deci, in viitor, probabil va trebui sa gasim mai multe spatii pentru Primarie sau sa reducem un pic din personal. Vedem care din cele doua variante va fi dupa o analiza, dupa un audit„, a spus vineri seara Dominic Fritz, intr-o transmisiune pe pagina sa de Facebook.

Noul primar al Timisoarei a tinut sa precizeze ca deocamdata nu a luat nicio decizie legata de concedieri si asteapta mai intai sa se familiarizeze cu modul de lucru din institutie.

Nu am semnat nimic, nu am luat nicio decizie. Stiu ca toata lumea vrea sa stie care sunt primele decizii pe care le iau. Asta o sa fac de luni. Maine, sambata, o sa ma mai pregatesc, o sa mai citesc. Acum ma uit pe statul de functii, aici sunt toti angajatii Primariei. Sunt peste 600 de angajati, sa am o idee cine lucreaza, unde lucreaza, in ce compartiment. Deocamdata, sunt doar nume si cifre, dar abia astept sa cunosc oamenii, si abia astept sa vad efectiv ce fac si cum lucreaza, pentru ca e clar ca trebuie sa eficientizam lucrurile aici, dar in prima zi m-am bucurat sa cunosc oamenii care fac munca asta„, a spus Dominic Fritz.

In prima zi de lucru, noul edil al Timisoarei a avut mai multe intalniri. Dominic Fritz a stat de vorba cu rectorii universitatilor din oras si cu inspectorul scolar general, reprezentantii minoritatilor, reprezentantii corpului diplomatic, cu cei ai cultelor religioase, dar a participat in calitate de primar la prima sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Exit mobile version