Opinia Timisoarei

Dominic Fritz despre prelungirea carantinei la Timisoara: Eu cred ca putem sa avem un Paste in conditii mai bune ca anul trecut, daca facem toti un efort

TIMISOARA. La mai bine de o saptamana de cand Timisoara a intrat in carantina, numarul de imbolnaviri cu COVID continua sa creasca, la fel si rata de infectare cu SARS CoV 2.

CITESTE SI: Dominic Fritz despre promisa ‘curatenie’ in randul functionarilor din Primaria Timisoara, la aproape 6 luni de la castigarea alegerilor: Suntem in discutii cu mai multe firme de audit 

Cu toate acestea, primarul Dominic Fritz, cel care a sustinut impunerea carantinei in Timisoara si in zona periurbana, spune ca, deocamdata, nu are semnale ca masura carantinarii ar putea fi prelungita cu inca 7 zile.

„E o analiza care trebuie facuta de DSP si INSP si care va trebui sa fie discutata in Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Eu doar ma uit cu ingrijorare si la alte orase din tara care ajung spre rata de infectare de carantinare.
Este prea devreme pentru a trage concluzii, tocmai pentru ca suntem in ziua a 8-a si aceasta decizie nu trebuie luata pe baza unui instinct, ci vom vedea exact care este situatia in spitale, care este rata de infectare. Tot ce pot sa spun este ca toti sunt responsabili de ce se intampla. Repet apelul meu ca oamenii sa nu trimita semnale pentru nerespectat aceste masuri. Eu cred ca putem sa avem un Paste in conditii mai bune ca anul trecut, daca facem toti un efort”, a spus primarul Dominic Fritz.

Pe de alta parte, edilul anunta ca a inceput si vaccinarea celor imobilizati cu ajutorul unor echipe mobile. Practic, medicii scolari si asistentele, care sunt transportati la domiciliul solicitantilor.

„De ieri (luni, 15 martie – n.r.) avem 8 echipe mobile care pot vaccina, avem la dispozitie 8 masini. Sunt medici si asistenti de la medicina scolara si soferii de la STPT, deci e o colaborare public-privata si aceste echipe merg sa vaccineaza persoanele in varsta, imobilizate, si apartinatorii lor. Oricine doreste sa fie vaccinat de echipa mobila poate sa sune la acest call center”, spune Fritz.

In ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Timis, s-au administrat peste 2.500 de vaccinuri. Iar de la debutul campaniei de vaccinare, in Timis s-au administrat aproape 85.000 de doze de vaccin.

Exit mobile version