Opinia Timisoarei

Dominic Fritz despre noul Spital Municipal Timisoara, de langa Aeroportul Utilitar Cioca: Nu as avea nicio retinere sa luam un credit pe 30 de ani, daca nu reusim cu alte fonduri

TIMISOARA. Unul dintre proiectele despre care Dominic Fritz a vorbit inca de la inceputul campaniei electorale pentru Timisoara este un nou Spital Municipal. A respins din start planul vechii administratii de a extinde Clinicile Noi in zona Marasti – Parcul Botanic si spune ca noua unitate medicala s-ar putea face in vecinatatea Aerodromului Cioca, unde Primaria Timisoara are teren.

CITESTE SI: Halucinanta reactie a primarului cand Timisoara e la un pas sa ramana fara apa calda si caldura. Dominic Fritz da vina pe greaua mostenire si pe Alin Nica pentru amenda de 21 de milioane de euro pentru Colterm 

Despre bani si despre decizia de a schimba locul in care anuntase initial ca vrea un spital modern pentru oras a vorbit primarul Dominic Fritz in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.

Edilul a precizat ca in zona Aradului – Alexandrescu, unde anuntase prima oara un nou spital, nu are cum sa ridice unitatea sanitara. Terenul a fost transferat de MApN primariei in 2011, pe 10 ani, cu conditia sa construiasca blocuri ANL, or asta nu s-a intamplat, astfel ca parcela ar trebui sa se intoarca la Armata. Mai mult, Dominic Fritz a ajuns la concluzia ca terenul ar fi prea mic.

Nu este terenul Armatei, este terenul primariei, pe Aradului – Alexandrescu, doar ca atunci cand primaria a primit terenul a agreat ca va face blocuri ANL acolo, cu 30% pentru Armata. Din 2011 nu s-a intamplat absolut nimic, dar noi consideram ca este terenul prea mic acolo si, de aceea, consideram ca in Calea Aradului, la sud de Aerodromul Cioca, este un teren mai spatios si de-aia proiectul nostru pentru un nou spital municipal va incepe acolo„, a spus Dominic Fritz in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Intrebat cu ce bani ar putea construi de la zero un spital modern, edilul a spus ca primele optiuni sunt fonduri externe, insa, daca acest lucru nu va fi posibil, ar indatora Primaria Timisoara pe 30 de ani.

Nu va fi un singur proiect, tocmai de-aia noi vorbim de un medical-city, pentru ca o vom face in etape. Este un proiect unde n-as avea nicio retinere, binenteles ca acolo trebuie prin programul national de sanatate, fonduri europene, binenteles ca acolo trebuie sa incercam PNRR, dar n-as avea nicio retinere pentru asta, chiar pentru 100 de milioane de euro, sa luam un credit pe 30 de ani si sa incepem acolo pentru un nou spital municipal. Mai ales ca ar avea si avantaje, adica, daca avem un spital performant, poate aduce si profit. Un spital nu trebuie sa fie pe pierdere, daca este ce trebuie pentru pacienti„, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timisoarei Dominic Fritz a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook si pe TV, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

 

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara, pe site-ul opiniatimisoarei.ro si pe canalul televiziunii regionale SUD VEST TV in fiecare joi seara de la orele 20.00.

Exit mobile version