Opinia Timisoarei

Dominic Fritz despre disputa legata de interzicerea hranirii porumbeilor la Timisoara: Argumentul ca pasarile dependente de mancare de la McDonald’s sunt pasari protejate nu mi-e foarte clar

TIMISOARA. La o saptamana de cand opinia publica dezbate aprins la Timisoara proiectul initiat de doi consilieri locali USRPLUS (Rodica Militaru si Razvan Stana) prin care sa fie interzisa hranirea porumbeilor sub sanctiunea amenzii, reactioneaza si primarul Dominic Fritz.

Acesta se arata un sustinator al initiativei si subliniaza ca totul este o masura de protectie pentru pasari si animale.

CITESTE SI: S-ar putea deschide salile de fitness si chiar restaurantele la interior in Timisoara, de duminica, si se vor ridica restrictii. Cele doua scenarii explicate de prefectul de Timis 

Pentru mine e important sa abordam aceasta tema din perspectiva protectiei animalelor. Asta trebuie sa fie pe locul nr 1. Aici cred ca argumentul ca pasarile dependente de mancare de la McDonalds sunt pasari protejata nu mi-e foarte clar. Eu imi amintesc, in scoala generala, am mers cu o organizatie de protectia animalelor la o gradina Zoo, unde am invatat de ce nu este bine sa hranim noi pasarile, tocmai pentru ca ele stiu foarte bine sa se hraneasca singure„, a spus primarul Dominic Fritz, marti.

Edilul sef a precizat ca e importanta dezbaterea publica pe acest proiect care va avea loc luni la orele 17.00, online. Aceasta a fost anuntata de initiatorii proiectului, dupa ce au aparut vii reactii in spatiul public dupa ce au fost dezvaluite modificarile ce vor fi facute in Regulamentul privind detinerea animalelor de companie si accesul persoanelor insotite de animale de companie in municipiul Timisoara.

Ma bucur ca acest proiect este dezbatut, ca exista o dezbatere care va avea loc luni. Tocmai asta este motivul pentru care Consiliul Local supune la dezbatere astfel de initiative. E important ca e o dezbatere. Sunt si schimbari poate si de mentalitate si de pareri de profesionisti de care trebuie sa tinem cont„, a mai spus Dominic Fritz.

CITESTE SI: Interzicerea hranirii porumbeilor si regulamentul pentru detinerea animalelor de companie, in dezbatere publica la Timisoara. Oricine poate participa 

 

Exit mobile version