Opinia Timisoarei

Dominic Fritz despre bugetul Timisoarei pe 2021: Incepem cu un handicap de 100 de milioane de lei datorii. Cel de anul trecut a fost fantezist

TIMISOARA. In asteptarea dezbaterii si votarii Bugetului National, Primaria Timisoara pregateste proiectul bugetului local pe 2021.

CITESTE SI: Dominic Fritz despre Pasajul Solventul: Deocamdata nu sunt bani, am sperante ca vom putea obtine o buna parte prin Programul de Redresare si Rezilienta 

Edilul sef Dominic Fritz spune ca va intocmi unul ‘realist’, sustinand ca cel din anul precedent, facut de administratia Robu a fost unul ‘fantezist’, ca s-au previzionat venituri de aproape 1 miliard si jumatate de lei, insa incasarile au fost la jumatate.

Dominic Fritz spune ca acest lucru a fost ilegal si iresponsabil, a trecut in revista cifre, insa a evitat sa rosteasca cuvantul ‘pandemie’, cea care oricum a dat peste cap calculele pretutindeni in 2020.

Primarul face din nou trimitere la ‘greaua mostenire’ .

Incepem cu un handicap de 100 de milioane de lei de facturi neplatite si creante. Asta se va reflecta in bugetul nostru. Ce s-a intamplat, de ce exista aceasta suma mare cu care pornim la drum… Bugetul de anul trecut a fost intocmit intr-un mod iresponsabil si contrar prevederilor legale. A fost total supraevaluat. Veniturile au fost total supraestimate la inceputul anului. Desi Timisoara are, de obicei, 800 de milioane de lei venituri, anul trecut s-a estimat 1 miliard 400 de milioane venituri. A fost doar o suma fantezista. Eu chiar am avut atunci o dezbatere cu dl Robu despre aceasta suma. Incasarile primariei pana la sfarsitul anului au fost de doar 785 de milioane lei, deci cam jumatate din ce s-a estimat. Binenteles ca cheltuielile angajate au fost cu mult peste posibilitatile de plata reala ale municipiului. Atunci cand au estimat aproape 1.5 miliarde lei venituri, au estimat si cheltuieli. S-au inceput multe lucrari pentru care nu exista bani si venituri si asa ne gasim in situatia in care avem 100 de milioane lei facturi neplatite si lucrari care nu se stie cum o sa fie platite… Eu sunt optimist ca vom reusi sa intocmim un buget realist. Vrem sa crestem valoarea investitiilor in Timisoara, sa limitam cheltuielile de functionare. Ma leg de ce am zis cu fondurile europene, sa pregatim proiecte inovatoare care sunt cautate in piata pentru fondurile europene. Saptamanile viitoare o sa prezint mai multe proiecte foarte frumoase, care vor schimba calitatea vietii timisorenilor”, a precizat primarul Dominic Fritz.

In 2020, Timisoara a avut un buget de 460 de milioane de euro, cel mai mare din istoria orasului. In februarie insa a inceput pandemia de coronavirus.

Exit mobile version