Opinia Timisoarei

Dominic Fritz: Candidez din nou la Primaria Timisoara si ma bucur ca din ce in ce mai multi timisoreni ma sustin. La prezidentiale nu ma gandesc nici macar atunci cand ma barbieresc

TIMISOARA. Dominic Fritz este ferm hotarat sa candideze pentru un al doilea mandat la Primaria Timisoara in 2024 si spune ca nu il intereseaza defel sondajele de opinie.
Intrebat daca intentioneaza sa candideze si in alegerile prezidentiale, el a raspuns ca nu se gandeste la acest lucru nici cand se barbiereste.

Dominic Fritz a vorbit despre ambitiile sale in emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, unde a precizat ca oferta sa electorala pentru timisoreni a fost una pe termen lung.

Acuma n-o sa va surprinda ca raspunsul este, fara doar si poate, DA. Proiectul meu si oferta pe care am facut-o timisorenilor acum 2 ani a fost din start un proiect pe termen lung, o oferta pe termen lung. Nu poti schimba lucrurile in 4 ani deci, da, candidez din nou si ma bucur ca din ce in ce mai multi timisoreni ma sustin”, a spus Dominic Fritz.

Intrebat cum sta in sondajele de opinie, Dominic Fritz a subliniat ca nu crede ele si nu il intereseaza.

Acuma, stiti, intrebarea astea pentru mine e una ciudata, pentru ca mie, inca in ziua votului, toata lumea mi-a spus cat de prost stau in sondaj, ca o sa pierd si nu stiu ce. Eu din cate stiu, eu stau bine si nu-mi fac deloc griji in sensul asta, dar inca nu sunt fan al sondajelor de opinie, sunt si manipulate. Deci, eu un an de zile in campanie, in fiecare zi am auzit ca nu am nicio sansa si cam o luna dupa ce am am castigat alegerile, au inceput sa-mi spuna in fiecare zi ca nu mai am nicio sansa pentru al doilea mandat. De aia, chiar nu ma uit la sondaje. Eu ma uit la probleme si solutii pentru timisoreni”, a spus Dominic Fritz.

In ceea ce priveste Consiliul Local Timisoara, edilul sustine ca reuseste sa-si treaca proiectele, deoarece ”multi dintre consilierii locali nu sunt total batuti in cap” si vor sa dovedeasca ca muncesc spre binele orasului.

In primul rand, intr-adevar, am obtinut un scor foarte, foarte bun pentru USR PLUS, atunci. Am o echipa de consilieri locali foarte buni, deci avem aproape o majoritate absoluta si astea, bineinteles, ajuta. Dar am si invatat ca, la nivel local, totusi, multi dintre consilierii locali nu sunt total batuti in cap si au doar interese politice, ci vor, de fapt, sau trebuie si ei sa dovedeasca ca vor binele orasului. Si, de aceea, cu cateva mici exceptii, reusesc sa trec proiectele. Din pacate, intr-adevar, colaborarea cu PNL, avem un viceprimar PNL, nu a functionat intotdeauna cum as fi sperat atunci cand am facut acordul de colaborare, dar intre timp inca o data toate partidele in Consiliul Local, deci avem, in afara de USR, mai avem PNL, PSD si PRO Romania, toate partidele au cat de cat o abordare constructiva, dar e multa munca si politica sa trebuiasca sa negociez toate proiectele”, a sustinut Dominic Fritz.

Dominic Fritz a subliniat ca are colaborari si cu PSD in Consiliul Local.

Da, da, s-a intamplat (colaborare cu PSD – n.r.). Eu as spune ca…, nu stiu, 80- 90 % din proiecte chiar trec in unanimitate, pentru ca nu sunt neaparat proiecte politice, nu stiu, e vorba de a redenumi, nu stiu, un teren, de a da acordul pentru altcineva, chestii administrative. Deci da, multe trec in unanimitate, dar au fost si anumite proiecte mai, sa zicem, dificile sau controversate, unde am avut discutii cu consilierii din PSD, in care am explicat de ce eu cred ca trebuie sa trecem asta, de ce e important pentru oras, si au fost si momente in care au votat pentru”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Intrebat daca isi propune sa candideze in 2024 pentru functia de presedinte al Romaniei, Fritz a exclus acest lucru.

Nu, desi cumva am invatat sa accept ca asta este o intrebare pe buza multor jurnalisti, mai ales. Imi amintesc atunci cand cand am studiat in Franta, era inainte de alegerile prezentiale in Franta, si domnul Sarkozy a fost intrebat daca se gandeste sa candideze la prezidentiale si raspunsul lui a fost: Da, bineinteles, si va asigur, nu doar cand ma barbieresc. Adica nu doar asa, ci serios. Raspunsul meu este: Nu ma gandesc nici macar atunci cand ma barbieresc”, a spus edilul.

Exit mobile version