Opinia Timisoarei

Dominic Fritz: Bugetul de anul trecut, cel mai mare din istoria orasului, nu a fost realist. Anunta ca Primaria Timisoara taie din cheltuieli in 2021. Ce spune despre venituri

TIMISOARA. Se lucreaza la conturarea bugetului pe anul 2021, la Primaria Timisoara, iar edilul Dominic Fritz anunta ca vor avea loc schimbari importante.

CITESTE SI: ‘Nu e treaba primarului’. Dominic Fritz, despre scandalul dintre STPT si asociatia condusa de Ioan Goia, dupa ce oamenii au stat la cozi, in pandemie, la Timisoara, pentru a-si valida abonamentele gratuite 

Pentru ca datoriile institutiei au ajuns la 120 de milioane de lei, edilul spune ca e hotarat sa reduca din cheltuieli, pentru a putea plati facturile.

„Am avut anul trecut venituri, in total, de 785 milioane de lei. Venituri planificate, bugetate in buget, au fost de 1.458.000.000 lei, deci veniturile actuale au fost cam jumatate din veniturile planificate. Eu, din start, anul trecut aveam impresia ca nu este un buget realist, si, din pacate, asta se vede si acuma, ca nu a fost un buget realist. Avem plati restante in suma totala de 120 de milioane de lei din anul 2020, pe care trebuie sa-i achitam cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problema si bulgarele de plati tot creste. Asta este motivul de ce noi facem acum o planificare de buget care va fi mult mai realista si care, binenteles, va trebui sa taie si din cheltuieli. Cu siguranta o sa incercam sa crestem si veniturile, dar o sa trebuiasca sa taiem si din cheltuieli.

Ca sa nu fie niciun dubiu, astea nu sunt facturi pe chestii comandate de mine, ci inca functionam pe bugetul anului trecut, pe contractele si proiectele anului trecut si abia acum o sa intram intr-o noua etapa in care o sa-mi asum si politic facturile platite sau neplatite”, spune primarul Dominic Fritz.

Acesta a anuntat ca urmeaza ca, impreuna cu echipa din Primarie, sa reconsidere lista de investitii ce va fi cuprinsa in buget.

Exit mobile version