Opinia Timisoarei

Dominic Fritz ar putea inmulti camerele de supraveghere ale lui Nicolae Robu de pe strazile din Timisoara pentru a prinde spargatorii de masini

TIMISOARA. Zeci de timisoreni au facut plangeri la politie in ultimele luni dupa ce  masinile le-au fost pradate in parcarile din jurul blocurilor sau chiar in plin centrul orasului.

CITESTE SI: Video cu momentul atacului. Expozitie despre toleranta, vandalizata in centru, la Timisoara. Hot prins de politistii locali 

Intrebat daca cunoaste situatia si daca face vreun demers in acest sens, primarul Dominic Fritz a sustinut ca a avut niste intalniri cu sefii de la Politia Locala si cu cei de la IPJ Timis in care a fost abordata si tema spargerilor de masini din oras.

Dominic Fritz crede ca o solutie pentru descurajarea hotilor ar fi extinderea sistemului de camere de supraveghere din oras, implementat de predecesorul sau.

Am avut o discutie cu directorul Politiei Locale si directorul Politiei Nationale si mi s-a spus ca s-a prins acum un grup care era responabil pentru aceste spargeri. Am discutat extinderea sistemului de camere din oras„, a spus primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Va reamintim, recent, un grup de spargatori a fost prins de politisti chiar in timp ce actiona, in plin centrul Timisoarei. Indivizii asteptau ca soferii sa isi inchida autoturismele de la distanta, bruiau cu un dispozitiv telecomanda, iar masina ramanea deschisa. Astfel, ei puteau intra in autoturism fara sa sparga vreun geam si luau tot ce le pica in mana.

In toamna lui 2019 au fost instalate pe strazile Timisoarei 54 de camere de supraveghere cu recunoastere faciala, care s-au adaugat celor 230 de camere din cele 134 de intersectii din sistemul Big Brother, al vechii administratii.

Exit mobile version