Opinia Timisoarei

Dominic Fritz anunta o noua ‘reusita’: S-a prelungit pana in 6 noiembrie contractul de gaz care expira luni. Timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz anunta ca a obtinut o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm cu inca cateva zile, dupa termenul limita de luni dimineata pana cand Tinmar Energy are sa asigure livrarile in baza intelegerii parafate joi.

CITESTE SI: Timisoara sta de 3 zile in frig pentru ca Dominic Fritz nu cunoaste legea. Florin Citu: Nu stia ca exista OUG ca sa ia bani din Trezorerie 

Edilul se lauda cu negocieri intense in acest sens, desi, opiniatimisoarei.ro va informa inca de ieri ca se ajunsese chiar de joi la un astfel de acord cu furnizorul.

Primarul Timisoarei Dominic Fritz a reusit, in urma unor negocieri intense, purtate si la Timisoara si azi, la Bucuresti, o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm. Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata in avans. Astfel, timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura si in perioada urmatoare, timp in care Colterm si Primaria Municipiului Timisoara continua negocierile pentru o solutie de achizitionare a gazului pe termen mediu si lung„, transmite biroul de comunicare al Primariei Timisoara, vineri dupa-amiaza.

In fapt, aceasta prelungire nu va fi decat pana in 6 noiembrie, ora 7.00 dimineata,  sub conditia achitarii in avans a sumei de 2.773.410 lei.

Premierul interimar Florin Citu a aratat vineri ca timisorenii au stat in frig in ultimele zile si nopti pentru ca Dominic Fritz nu cunostea legislatia la zi si nu a stiut ca putea demult sa rezolve situatia caldurii, luand un credit din trezorerie in baza unei Ordonante din iulie care, desi pentru investitii, ar putea fi de folos in accesarea unei sume insemnate printr-un artificiu birocratic. I-a explicat, insa, impreuna cu ministrul Finantelor care sunt pasii de urmat.

CITESTE SI: Timisoara sta de 3 zile in frig pentru ca Dominic Fritz nu cunoaste legea. Florin Citu: Nu stia ca exista OUG ca sa ia bani din Trezorerie 

Am fost acum la Ministerul Finantelor Publice, am discutat cu ministrul Finantelor, am avut o discutie telefonica cu primarul Timisoarei, Dominic Fritz, am gasit o solutie care era deja pe masa, e o ordonanta pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea imprumuta din Trezorerie.

Au fost niste soluții ale Primăriei Timisoara, spre ca in uratoarele doua zile sa aiba resursele necesare pentru a avea gaz si caldura in Timisoara. Resursele sunt acolo, la Ministerul Finantelor, doar am avut discutia cu el pentru a-i arata cum sa acceseze acesti bani.

Pentru Timisoara, in acest moment, exista o solutie, discutia a fost intre ministrul Finantelor si dl primar si sper sa acceseze acest credit. Avea posibilitatea, nu stia, i s-a explicat acum exact cum se face, e o OUG daca acum cateva luni de zile. E nevoie de o decizie la primarie acolo , apoi se deruleaza automat lucrurile, OUG spune foarte clar. Nu stiu cat o sa ceara, stiu ca mai sunt 100 si ceva de milioane de lei la Trezorerie. Poate sa ia acesti bani care sunt acolo, apoi gasim alta solutie. Este o situatie de urgenta, am gasit o solutie acum, pe parcurs vedem cum rezolvam problema„, a declarat vineri premierul interimar Florin Citu.

La o ora dupa premier, printr-un comunicat, primarul Dominic Fritz le-a transmis timisorenilor…. altceva. Mai mult, ii multumeste presedintelui PNL al Consiliului Judetean Timis Alin Nica, intrucat acesta i-a mijlocit unele discutii din capitala.

Suntem in legatura permanenta si cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timisoara si celelalte orase cu termoficari publice si sper ca va veni pentru ca nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timisoara si celelalte orase mari din România. Am avut o discutie cu Ministrul Finantelor, Dan Vâlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordarii de urgenta a unui credit din trezorerie. Echipele Primariei lucreaza acum cu cele ale Ministerului de Finante pentru concretizarea acestei variante. Ii multumesc pentru sprijin si lui Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean. in momente complicate putem sa actionam impreuna in beneficiul timisorenilor”, a declarat Dominic Fritz.

 

Exit mobile version