Opinia Timisoarei

Dominic Fritz: Am votat pentru prelungirea carantinei la Timisoara. Inca nu a gasit nimeni un mijloc cum sa oprim acest virus fara sa luam masuri mai stricte

TIMISOARA. Daca sambata in cadrul sedintei CJSU in care se discuta prelungirea carantinei la Timisoara si in comunele periurbane, primarul Dominic Fritz a ales sa se abtina de la vot, miercuri, acesta a votat pentru prelungirea carantinei. Edilul a explicat ca si-a exprimat astfel votul avand in vedere numarul mare de bolnavi infectati cu SARS CoV-2 internati in spitale.

CITESTE SI: Alin Nica si-a mentinut votul impotriva carantinarii la Timisoara: Nu s-a schimbat nimic fata de acum doua saptamani 

CITESTE SI: Se prelungeste carantina la Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

As fi dorit ca doctorii prezenti sa prezinte intai situatia in spitale, pentru ca e una grava. Chiar azi am discutat cu directorul Spitaluluui Municipal . Acolo, la UPU, suntem intr-o situatuie in care UPU nu mai poate sa primeasca alte cazuri decat COVID, pentru ca 15 locuri sunt ocupate de pacienti cu COVID. Ambulantele imi spun, aproape nu mai fac fata. Colegii care in mod normal dupa 4 ore iau o pauza, acum sunt 8 ore non-stop. Suntem intr-o situatie serioasa si chiar daca nu exista imagini de televiziuni care sa arate aceasta realitate, asta este realitatea. Cu toate ca am suplimentat paturile ATI cu 16, toate sunt ocupate din nou, iar medicii ne spun ca pacientii arata forme tot mai grave si sunt tot mai tineri. Asta e realitatea trista din spitale. In ultimele 2 saptamani, masura de carantina a reusit sa aduca la un platou, se pare. Sper sa se mentina si sa inceapa scaderea cazurilor. Stiu ca aceasta carantinare a zonei metropolitane este o provocare si un chin adevarat pentru multi cetateni, pentru multe firme din Timisoara, mici afaceri, restaurante care sufera din cauza acestei carantine„, a declarat Dominic Fritz.

Primarul din Timisoara a mai declarat ca este nevoie de o abordare unitara in privinta combaterii pandemiei, la nivel national. Aceasta dupa ce dimineata seful Consiliului Judetean Timis Alin Nica, atragea atentia ca Timisoara si Bucurestiul, in problema carantinarii sunt judecate cu dubla masura.

CITESTE SI: Presedintele CJT Alin Nica: Timisoara si Bucurestiul, ‘judecate’ cu dubla masura pentru impunerea carantinei. Prefectul Capitalei: Bucurestiul are cam 25% din economia nationala 

Inca nu a gasit nimeni un mijloc cum sa oprim acest virus fara sa luam masuri mai stricte. De aceea, dupa o lunga discutie in CJSU si eu am votat pentru prelungirea aceste carantine. Nu se poate ca noi in Timisoara sa fim tratati, considerati altfel decat altundeva in tara. Eu ma astept sa avem in Romania o abordare unitara in privinta combaterii pandemiei. Ma astept ca aceleasi masuri sa se aplice si in municipiul Bucuresti. Daca oamenii nu ne cred ca avem aceasta abordare unitara, logica, in toata tara, atunci nu ne putem astepta ca ei sa respecte aceste masuri. Asta e motivul pentru care am votat pentru o prelungire de doar 7 zile, ca sa clarificam ce vrem ca tara si societate, sa combatem aceasta pandemie si tulpina britanica. Cred ca este nevoie de aceste clarificari, de claritate in privinta masurilor la nivel national, si care sunt criteriile dupa care se recomanda carantinarea. Cred ca timisorenii merita aceasta sinceritate din partea conducatorilor„, a mai declarat Fritz.

In ceea ce priveste Timisoara, Dominic Fritz a aratat ca aici a fost crescuta capacitatea de vaccinare.

Aici, in Timisoara, facem toate eforturile sa crestem viteza de vaccinare. Am dublat ieri, cu deschidrea a 3 centre noi, capacitatea de vaccinare din partea primariei, avem 8 echipe mobile, pornim un proiect pilot. Vaccinarea este solutia pe termen mediu, nu ne va ajuta sa oprim cresterea rapida in urmatoarele 2-3 saptamani, pentru ca altfel spitalele noastre n-o sa mai faca fata. Nu este adevarat ca nu am avem efecte. Efectele se vad cu o latenta de 2 saptamani, abia zilele urmatoare vom vedea efectele„, a declarat Dominic Fritz.

Va reamintim, carantina se prelungeste la Timisoara si in cele patru comune periurbane pentru 7 zile. Aceasta a fost decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis convocat miercuri la pranz de prefectul Zoltan Nemeth.

 

Exit mobile version