Opinia Timisoarei

Dominic Fritz a scapat. Nu mai trebuie sa faca dovada domiciliului si a actelor de studii. Consilieri locali au revocat hotararile. Raul Ambrus a sarit in barca USR PLUS. Care a fost pretul tradarii

TIMISOARA. Primarul si sefii din subordine pot rasufla usurati. Nu mai trebuie sa prezinte dovada domiciliului si nici actele de studii.

Alesii USR PLUS au reusit sa adune lejer suficiente voturi, chiar si unul de la PNL, pentru ca hotararile intoarse de prefect sa fie revocate. Liberalul Raul Ambrus a fost cel care a tradat, aducand un plus de liniste primarului Dominic Fritz.

Inainte de vot, minute in sir, consilierii s-au contrat pe felul in care avea sa fie formulata intrebarea al carei raspuns, cu DA sau NU, avea sa stabileasca revocarea sau nu a celor doua hotarari, lucru care a provocat o confuzie in randul consilierilor.

Nu e o intrebare formala, ci este una politica. Trebuie sa fie clar si pentru datile viitoae. Voi ati trecut acest proiect cu un sigur vot, cu 14 voturi. Mie nu mi-a convenit rezultatul, bag o plangere prealabila, si o bag atunci cand cineva de la voi e bolnav. Mie mi se pare o cale politica foarte periculoasa, pentru ca cream o cale sa revenim din nou si nou asupra votului in CLT. Doar daca o majoritate inversa se naste, ok. Dar nu sa fiti voi obligati, care ati strans cu chiu cu vai 14 voturi, sa trebuiasca sa strang 14 voturi. La fel cu organigrama. Politic, mi se pare mai corect ca cei care vor sa rastoarne o decizie, ei sa stranga o majoritate. Nu cei care vor sa mentina o decizie sa stranga voturi. Mi-ar fi mie mai simplu sa votati pentru mentinere, ca probabil nu strangeti 14 voturi azi, de aceea va recomand sa votati pentru revocare„, a spus foarte sigur pe el primarul Dominic Fritz, stiind ca se poate baza chiar si pe tradatorul Ambrus, care si-a schimbat votul initial, in urma negocierii cu USR PLUS a unor posturi in consiliile de administratie.

Potrivit unor surse, „lacheul de serviciu” l-ar fi asigurat pe Dominic Fritz ca ii va vota toate proiectele, daca ii va da posturi in consiliile de la Piete si Horticultura pentru prietenii sai, dar si pentru a o mentine in Primarie pe iubita sa, Sanda Grebla.

In multi ani de Consiliu Local, nimeni nu si-a permis sa vina cu o magarie de HCL revocata, bagata iar, chiar cand un coleg este bolnav. Cred ca cu totii avem o minima decenta sa nu abuzam de o reluare a votului pe motiv de boala sau de lipsa„, a spus consilierul PNL Stefan Sandu.

El a fost completat de Radu Toanca. Consilierul a precizat ca e nevoie de majoritate simpla a voturilor celor prezenti la sedinta.

Nu e nevoie de 14 voturi, e nevoie de majoritatea simpla a consilierilor prezenti. Sigur ca acest tip de discutii sunt inerente, atata vreme cat prefectul, coleg cu primarul Fritz, a gasit de cuviinta sa intoarca votul. Noi acum suntem 21, tre sa fim 11 la 10. La fel si la organigrama. Nu tre sa alergam dupa o majoritate de 26. Asta e regulamentul, deci votam cati suntem prezenti. Aici trebuie sa vedem majoritatea celor prezenti daca ne mentinem sau nu„, a spus consilierul PSD Radu Toanca.

Dupa inca cateva luari de pozitie, presedintele de sedinta Razvan Negrisanu a supus la vot, pe rand hotararile, cu intrebarea „Sunteti de acord sa revocam HCL 268 din 13.07.2021?” si „Sunteti de acord sa revocam HCL 269 din 13.07.2021?”

Prima a primit 14 voturi pentru (13 de la USRPLUS si 1 de la PNL, Raul Ambrus), 6 impotriva si 5 abtineri

Cea de-a doua 14 voturi pentru (13 de la USRPLUS si 1 de la PNL, Raul Ambrus), 5 impotriva, 5 abtineri

Astfel cele doua hotarari au fost revocate.

Exit mobile version