Opinia Timisoarei

Doliu in Familia Regala a Romaniei. A murit regina Ana

Regina Ana a Romaniei a decedat la varsta de 92 de ani, dupa ce si-a petrecut ultimele luni din viata intr-o clinica din Elvetia.

Regina Ana a fost sotia fostului suveran Mihai I al Romaniei si fiica printului Rene de Bourbon-Parma si a printesei Margaret a Danemarcei. Nascuta in 1923, Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marguerite, pe numele ei complet, l-a intalnit pe Regele Mihai I al Romaniei in anul 1947, la nunta principesei Elisabeta a Marii Britanii.
Cei doi s-au casatorit un an mai tarziu, dupa abdicarea regelui si plecarea din tara a acestuia.

Cei doi s-au casatorit un an mai tarziu, dupa abdicarea regelui si plecarea din tara a acestuia, la Atena, la invitatia regelui Pavlos al Greciei. Casatoria a avut loc in data de 10 iunie 1948. In 10 iunie 2008, la Bucuresti, si la Castelul Peles, regele Mihai I si regina Ana au sarbatorit nunta de diamant, la 60 de ani impreuna.

Conform cu traditia Funeraliilor Regale din tara noastra, corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru o zi in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.
Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, anunta Casa Regala.

 

Exit mobile version