Noutati :

Doi romani din vestul tarii au participat la cel mai mare proiect de educatie in leadership din lume

9 februarie, 2016 - 08:17 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

15.000 de paraguaieni au fost initiati de catre trainerii John Maxwell Team in tainele leadershipului. La evenimentul care s-a intins pe mai multe zile in capitala Paraguay-ului, Asuncion, au participat peste 250 de coachi certificati international din toata lumea, membrii John Maxwell Team, alaturi de insusi John C. Maxwell, cel mai cautat “antrenor” de lideri din lume.

 

Scopul acestui proiect este formarea a 700.000 de paraguaieni, prin metoda “mesei rotunde”. In prima faza a proiectului, s-a avut in vedere “formarea a 15.000 de facilitatori”, care la randul lor trebuie sa continue sa-i antreneze pe cei din jurul lor, pana la atingerea targetului de 700.000 de oameni, adica 10% din populatia Paraguayului, procent care reprezinta “punctul fara intoarcere” in transformarea unei tari.

Processed with MOLDIV

Intre cei 250 de coachi certificati international se afla si doi romani din vestul tarii, Sorin Popa, presedintele John Maxwell Team Romania si unul dintre membrii fondatori JMT Romania, Marius Darie.

romani-paraguay-john-maxwell (1)

Cand ni s-a propus sa fim parte din echipa care va merge in Paraguay, nu stiam nici ce va fi acolo, nici ce vom face exact si nici ce va implica aceasta participare a noastra. Stiam insa ca urma sa fie ceva extraordinar care avea sa faca o mare diferenta in vietile acelor oameni, iar asta pentru mine a fost suficient. Am spus Da din prima si voi spune Da de fiecare data cand John Maxwell ne va chema sa ii fim alaturi in transformarea unei tari. Am fost intrebat in cadrul unui interviu in Asuncion care este cea mai puternica transformare pe care am vazut-o acolo. Raspunsul e simplu: A mea!”, a spus Sorin Popa, presedintele John Maxwell Team Romania.

romani-paraguay-john-maxwell (10)

Am mers in Paraguay pentru a darui, pentru a ajuta oamenii sa faca o schimbare in bine pentru ei si pentru tara lor. Am mers pentru transformare… transformarea lor, dar nu am banuit deloc ca acesti oameni minunati ma vor transforma si ei pe mine. Dupa ce am lucrat impreuna cu ei, realizez ca adevarata transformare a avut loc in interiorul meu… pot spune ca am invatat cu adevarat ce inseamna sa iti daruiesti iubirea si dragostea de oameni… atunci cand nu prea ai multe lucruri in viata ta”, a adaugat Marius Darie.

romani-paraguay

De-a lungul celor 5 zile cat a durat actiunea din Paraguay, trainerii JMT s-au intalnit in cadrul meselor rotunde cu lideri de top din guvern, administratie, educatie, mediul de afaceri, armata si religie, avand un singur scop: de a le inmana acestora unelte dovedite pentru ca acestia sa poata, la randul lor, sa le dea mai departe pentru a putea sa dezvolte abilitati de leadership.

romani-paraguay-john-maxwell (3)

Metoda „mesei rotunde” presupune discutarea unor valori specifice ale leadeshipului si metode de dezvoltare a acestora. Membrii JMT care au participat la proiect – facilitatorii, au explicat la fiecare masa una dintre aceste valori, iar cei prezenti au exersat, sub indrumarea lor, o alta valoare. Dupa terminarea primei faze, participantii trebuie sa-i invete pe cel putin alti 5 membri ai comunitatii sa disemineze in cadrul altor mese rotunde aceste informatii.

Prea multe tari si organizatii incearca sa creasca lideri la microunde… Dar nu poti sa faci lideri la fel cum faci popcorn. Am venit in Paraguay pentru ca de-a lungul timpului, mi-am dat seama ca daca pot sa-i ajut pe lideri sa treaca de la a fi trainuiti la a fi transformationali, ei pot sa conduca cu un mai mare impact. Paraguay nu se va transforma din cauza unui vis, visul se va realiza din cauza actiunii ce va avea loc. Visul este gratuit, calatoria pana la atingerea lui nu e! Vreau sa devin un partener al oamenilor din Paraguay. Raspunsul nu suntem noi! Oamenii din Paraguay sunt raspunsul! Nu este suficient sa auzi mesajul – auzim zi de zi mesaje… Trebuie sa internalizam mesajul in noi si sa actionam potrivit lui. Succesul Paraguayului va fi determinat de cei pe care i-am antrenat noi in aceste cinci zile, care trebuie sa duca mai departe aceste lucruri si sa adauge valoare la randul lor altor membri ai comunitatii lor”, a declarat John C. Maxwell in cadrul intalnirii cu membrii congresului Paraguayului.

romani-paraguay-john-maxwell (6)

John C Maxwell este autor, coach si speaker. A vandut peste 26 de milioane de carti, traduse in 50 de limbi. Ca si fondator al The John Maxwell Company, The John Maxwell Team, EQUIP si John Maxwell Leadership Foundation a trainuit peste 6 milioane de lideri. In 2015 a atins un un punct important: a antrenat lideri din toate tarile de pe glob. In Romania, John Maxwell este prezent prin intermediul John Maxwell Team Romania, organizatie al carui presedinte este Sorin Popa.

Processed with MOLDIV

Pentru mai multe detalii accesati pagina de Facebook John Maxwell Team Romania, sau pagina de internet http://johnmaxwellteam.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...