Opinia Timisoarei

Doi giganti ai tehnologiei au ajuns la un acord. Ce suma record ii va plati unul celuilalt?

Doua dintre cele mai puternice companii de telefonie mobila din lume s-au razboit ani de zile prin tribunale din cauza tehnologiei smartphone. Procesele au inceput in urma cu 4 ani, cand Apple a dat in judecata Samsung pentru incalcarea unor brevete.

Samsung a acceptat sa plateasca Apple despagubiri in valoare de 548 de milioane de dolari, la cinci ani dupa ce compania americana a dat-o in judecata pentru incalcarea mai multor brevete pentru tehnologia smartphone.

Compania sud-coreeana a confirmat, intr-un declaratie comuna cu Apple, ca va face plata pana pe 14 decembrie, daca va primi o factura din partea producatorului iPhone inainte de acest weekend.

Dupa ani de procese si apeluri, incasarea a peste jumatate de miliard de dolari este o victorie semnificativa pentru Apple. Dar, chiar daca Samsung pare sa capituleze, in comunicat se arata ca grupul sud-coreean continua sa isi rezerve dreptul sa obtina rambursarea banilor de la Apple.

Producatorul iPhone a dat pentru prima oara in judecata Samsung in primavara anului 2011, in Statele Unite.

Un an mai tarziu, decizia justitiei a fost in favoarea Apple, considerand ca Samsung a incalcat brevetele Apple pentru functii precum tap-to-zoom si gesturile multitouch.

Apple a cerut despagubiri de 2,5 miliarde de dolari, dar a primit dreptul doar pentru 1 miliard de dolari. In urma mai multor apeluri, suma a fost redusa la 930 de milioane de dolari, iar in mai 2015 la 548 de milioane de dolari.

Mai multe, vezi AICI!

Exit mobile version