Opinia Timisoarei

Doar masti FFP2, somaj tehnic si testare in scoli. Masuri ce ar putea fi luate in Romania pentru valul 5 Omicron

Premierul Nicolae Ciuca a convocat o parte dintre ministrii din Guvern si pe seful DSU Raed Arafat la o sedinta in vederea pregatirii masurilor ce ar putea fi luate in prevenirea unui nou val de coronavirus.

CITESTE SI: Aproape s-a dublat numarul de infectari in 24 de ore. Peste 1.750 de noi cazuri si 18 decese COVID in Romania 

In cadrul intalnirii a fost prezentata evolutia pandemiei in tara si la nivelul Uniunii Europene, fiind evidentiate o serie de masuri avute in vedere in functie de aceasta situatie, care sa protejeze sanatatea romanilor si sa permita continuarea functionarii scolilor, precum si a sectoarelor economice.

Continuarea vaccinarii a fost subliniata ca fiind cea mai sigura solutie de protejare a vietii si sanatatii romanilor fata de formele grave de imbolnavire generate de SARS-CoV-2. Pe de alta parte, una dintre cele mai eficiente masuri de preventie, care ar putea fi generalizata la nivelul intregii tari, ramane portul corect al mastii chirurgicale sau al altor tipuri de masti care sa respecte standardele FFP2.

In privinta situatiei din scoli, pentru protejarea sanatatii copiilor si a personalului didactic, s-a analizat eficienta programelor de testare a elevilor si posibilitatea ca in pachetul de masuri sa fie inclusa si oferirea de masti gratuite elevilor care au nevoie, alaturi de capacitatea de a se administra testele in scoala, scrie digi24.ro.

Pentru continuarea in bune conditii atat a functionarii serviciilor publice, cat si a activitatilor economice care sa mentina locurile de munca, au fost prezentate ca solutii alternanta program de lucru, respectiv somaj tehnic. in acest sens, Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor se vor asigura ca sunt pregatite resursele financiare necesare.

Foto: sg.news.yahoo.com

Exit mobile version