Opinia Timisoarei

DNA a cerut arestarea unei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti! Ar fi primit mita de peste 1 milion de euro!

Un nou scandal de proportii zdruncina Justitia din Romania! Directia Nationala Anticoruptie a solicitat retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Veronica Cirstoiu pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Procurorii sustin ca judecatoarea a primit in total sume de peste 1 milion de euro pentru solutii favorabile in cazuri penale. De asemenea, procurorii l-au retinut si pe fiul acesteia, Florin Cergan, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta si au cerut arestarea preventiva, scrie hotnews.ro

Potrivit DNA, din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmite de procurori rezulta ca persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale, au remis, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste 1.000.000 euro. In seara zilei de 8 august 2013, o transa de 50.000 euro a fost primita de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cirstoiu Veronica. Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus retinerea invinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Veronica Cirstoiu are la activ mai multe decizii controversate. Ea este una din cele trei judecatoare care a anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare a lui Dinel Staicu pentru fraudarea Bancii Religiilor. Tot ea a decis reducerea pedepsei cu o saptamana pentru fostul premier Adrian Nastase si s-a impotrivit arestarii primarului din Navodari, cercetat pentru luare de mita.

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii a avizat retinerea si arestarea judecatoarei. Aceasta s-a prezentat, in cursul serii, la DNA.

Mai multe detalii pe site-ul hotnews.ro.

Exit mobile version