Opinia Timisoarei

Dispare, in sfarsit, ruina de pe Eugeniu de Savoya, la Timisoara. In loc va ‘rasari’ o constructie eleganta, cu restaurant, apartamente si spatii comerciale. Timisorenii, chemati sa-si spuna parerea despre proiect

TIMISOARA. Ani de zile a fost disputat in instanta, apoi s-a vandut si revandut, iar in tot acest rastimp a zacut ca o carie in, poate, cea mai frumoasa strada din centrul istoric al Timisoarei. Vorbim de ruina de pe strada Eugeniu de Savoya 16, colt cu E. Ungureanu.

CITESTE SI: E jale. Cu ziduri scorojite, schele putine si multa nepasare, centrul istoric asteapta rusinat 2021, anul in care Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei. Harta cladirilor lasate in paragina

Candva locul i-a apartinut femeii de afaceri Rodica Vlad, care a dorit sa construiasca in loc un hotel, insa, spunea ea, fostul primar Gheorghe Ciuhandu s-ar fi opus cu toate fortele si i-ar fi pus bete-n roate, nemultumit de proiect, socotind ca nu respecta arhitectura zonei.

Proprietara s-a razboit cu primaria in justitie mai bine de 11 ani, iar in cele din urma s-a lasat pagubasa si a vandut ruina unui cetatean italian, in 2000. Nu s-a miscat un deget cu anii, iar arcadele de caramida, singurele ramase in picioare din ceea ce a fost candva o constructie de poveste s-au degradat si mai tare, in spatele unui gard de tabla rupt, mazgalit si adesea acoperit cu afise spalate de ploi si vant.

A trecut timpul, iar terenul a ajuns in mainile unui nou proprietar care a decis sa investeasca si sa scoata la lumina locul dezolant.

A fost intocmit deja si un proiect care cuprinde atat restaurarea putinelor ramasite din imobilul istoric de altadata si punerea lor in valoare, la subsol si parter, dar si construirea a doua etaje si a unei mansarde.

La parter ar urma sa functioneze un restaurant, un spatiu de depozitare si spatii comerciale, iar la etaj sa fie amenajate apartamente.

Au fost chiar gandite 3 variante de fatada pentru ambele laturi, catre Eugeniu de Savoya si catre strada Ungureanu.

Timisorenii sunt chemati sa-si spuna parerea despre acest nou proiect care ar reda strazii frumusetea de odinioara si ar indeparta o pata de pe obrazul orasului.

Observatiile vor putea fi transmise in scris la Serviciul Relationare Directa cu Cetatenii (cam. 12) a Primariei Timisoara sau pe adresa de e-mail dezvoltareurbana@primariatm.ro, pana la data 19.03.2020.

Consultarea documentatiei poate fi facuta la sediul administratiei publice, Directia Generala de Urbanism – Serviciul Certificari si Autorizari, cam. 213, pana in 19 martie, orele 8.30 – 10.30 (marti, miercuri, joi) si 14.00 – 16.00 (marti – joi).

Intalnirea cu proiectantul va avea loc la sediul Primariei Timisoara – Direcția Generală de Urbanism – cam. 213, în data de 10 martie, intre orele 14.00-15.00.

Intreg proiectul poate fi consultat si AICI.

Exit mobile version