Opinia Timisoarei

Dispare Gradina de Vara de la Timisoara. Ce cladire impozanta s-ar putea ridica in locul ei

TIMISOARA. Gradina de vara din spatele Filarmonicii Banatul din Timisoara devine istorie.

CITESTE SI: Cel mai asteptat spital din Timisoara va fi gata in acest an. Ce urmeaza dupa finalizarea constructiei 

In locul ei se va inalta maret Centrul de Arta – Tehnologie – Experimentare Multiplecity 2021, un spatiu de experimentare prin tehnologie si arta. Anuntul a fost facut chiar de primarul Nicolae Robu, care a precizat ca isi doreste ca acest centru sa fie facut ” de la firul ierbii”.

„O sa apara in buget un concurs de solutii pentru obiectivul Centru de Arta, Tehnologie si Experiment, dupa ce ne hotaram pe ce varianta sa mergem. Nu a fost prevazut, pentru ca era inca in discutii pe solutii, pentru concurs ne consultam cu Ordinul Arhitectilor, sa vedem estimativ cu cat terebuie sa pornim la drum. Eu tin neaparat ca acest obiectiv sa fie realizat de la firul ierbii, pentru ca imi doresc sa fie principala mostenire pentru Timisoara la nivel de infrastructura in urma proiectului Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Vreau o cladire noua, dar avem si variante de back-up. Pana acum s-au facut deja dezvoltari pe aceasta varianta, de refunctionalizare a unor cladiri existente”, a spus primarul Nicolae Robu, la dezbaterea privind bugetul Timisoarei pe 2018.

O varianta de locatie pentru noua cladire ar fi spatiul din spatele Filarmonicii Banatul, unde in prezent este este Gradina de Vara. Insa, in cazul in care constructia noii cladiri nu se va face in timp util pentru a fi folosita in 2021, anul in care Timisoara este Capitala Culturala Europeana, edilul are in vedere si variante de rezerva care sa deserveasca Centrul de Arta – Tehnologie – Experimentare.

CITESTE SI: Momentul in care intra in santier Piata Victoriei din Timisoara 

„Daca cumva constructia de la zero nu o sa mearga suficient de rapid incat sa o putem termina pentru 2021, atunci vom realiza acest obiectiv intr-o varianta de back-up pornind de la spatii existente. 99% asa va fi, vom asigura prevederi bugetare pentru concurs de solutii pentru construirea de la firul ierbii a unei cladiri noi.
Ramane ca varianta de back-up, nu putem renunta la ideea de a amenaja cladiri existente, intrucat nu avem garantia ca terminam pana in 2021 o noua cladire, sa o si dam in functiune. O terminam de ridicat”, a precizat Nicolae Robu.

„Multiplexity 2021, Centru Arta – Tehnologie – Experimentare” este proiectul principal din dosarul de candidatura Timisoara Capitala Culturala Europeana si se doreste a fi un spatiu de experimentare prin tehnologie si arta, a carui constructie va costa 12 milioane de euro, bani din bugetul local si fonduri europene.

Exit mobile version