Opinia Timisoarei

Dispare autocolantul pentru parcare neregulamentara la Timisoara. Politistii locali dau altfel amenzile de acum. Ce vor gasi in parbriz soferii indisciplinati. Video

TIMISOARA. In premiera, politistii locali au implementat un nou sistem de inregistrare a colantelor tip invitatie transmise conducatorilor auto care opresc sau stationeaza neregulamentar – prin aplicatie, telefon mobil si imprimanta portabila.

CITESTE SI: Cu aproape 100.000 de euro, Colterm vrea sa repare utilajele de macinat carbunele pentru cazanele de la CET Sud care incalzesc locuintele, scolile si spitalele din Timisoara. A lansat licitatia 

Politia Locala Timisoara bifeaza o premiera in ceea ce priveste activitatea de verificare si constatare a situatiilor in care soferii incalca regulile de oprire sau stationare. Astfel, daca pana acum politistii locali care depistau un autovehicul oprit sau stationat neregulamentar lipeau pe parbrizul acestuia un colant autoadeziv tip invitatie prin care transmiteau conducatorului auto sa se prezinte la sediul institutiei pentru intocmirea procesului verbal, colant de dimensiuni mari, completat cu scris de mana, uneori ilizibil, s-a trecut la aparatura moderna.

De marti, functioneaza experimental, urmand a fi extins in totalitate, un nou proiect de implementare a colantelor.

Prin contractul cu societatea Expertissa Timisoara SRL, de dezvoltare a sistemului integrat de documente DoxConnect, incheiat la data de 18.11.2021, s-a stabilit conceperea unei aplicatii pentru gestionarea autocolantelor, in valoare de 21.370 lei fara TVA.
Aplicatia mobila deservita de polititstii locali va interfata in mod automat cu aplicatia sus amintita si va genera in format electronic toate documentele interne, necesare sanctionarii contraventiilor din trafic. Aceasta aplicatie este instalata pe 84 telefoane mobile, dotate cu imprimante portabile, repartizate la tot atatia politisti locali. Acestea din urma scot o invitatie pe hartie rezistenta la intemperii (ploaie, zapada, inghet) pe care o fixeaza pe parbrizul autovehiculului.
Pe aceasta se pot citi clar datele de identificare a autoturismului, locatia exacta, actul normativ incalcat, numele agentului care a constatat fapta, precum si unde trebuie sa se prezinte pentru intocmirea procesului verbal.

Telefoanele performante au fost primite de la furnizorul de telefonie mobila Orange, cu care institutia are contract semnat la data de 02.12.2021, iar pentru functionarea aplicatiei au fost achizitionate cele 84 abonamente de transmisie de date, in valoare de 93.106 lei fara TVA, pe o perioada de 2 ani.
Imprimantele portabile impreuna cu rolele de hartie sunt achizitionate prin procedura simplificata de la societatea IT Genetics SRL, la valoare de 119.989,80 lei fara TVA.

In 2021, au fost tiparite si aplicate un numar de 37.379 colante autoadezive pentru oprirea sau staţionarea neregulamentara, achizitia acestora ridicandu-se la 13.900 lei. Prin implementarea noului sistem, cheltuielile cu colantele vor fi de 700 lei, ceea ce inseamna o reducere a cheltuielilor cu 95%.
Facilitatile oferite de aplicatie sunt, pe langa reducerea semnificativa a acestor costuri, si rapiditatea luarii masurilor in cazul unor constatari si implicit alocarea unui timp mai mare sesizarilor de la cetateni, reducerea timpului de transmitere a datelor autovehiculelor catre Dispecerat, gestionarea eficienta si reala a modului in care se iau masuri in teren si de asemenea, eliminarea tipizatelor si registrelor de la Serviciul Dispecerat si Control Acces, datele din aplicatie urmand a fi listate doar in caz de nevoie. Aplicatia genereaza procesele verbale in sistem, fiind interconectata si cu aplicatia de inregistrare a proceselor vebale de constatare a contraventiei, deja existenta. Deocamdata, procesele verbale pot fi generate doar la sediu, urmand ca, in functie de bugetul alocat, in viitor, sistemul sa fie extins si procesele verbale sa se poata imprima la fata locului”, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version