Noutati :

Directorul de la Muzeul Satului, incompatibil cu functia publica pe care o detine. Claudiu Ilas mai este si administrator la doua societati

27 august, 2011 - 04:11 PM
Autor: Sergiu Miat      
Categorie: SOCIAL
1

Directorul incompatibil Ilas si asociatele sale

TIMISOARA. Pe langa functia de director la Muzeul Satului, Claudiu Ilas este administrator la doua societati comerciale, unde este asociat cu doua subalterne ale tatalui sau, primarul orasului Buzias. Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta nr.189 din 25 noiembrie 2008, privind managementul institutiilor publice de cultura, persoana fizica ce ocupa functia de manager trebuie sa indeplineasca, cumulativ, mai multe conditii.

Printre acestea este mentionat expres, la art. 3, alin 1, ca cel ce va ocupa functia de manager nu trebuie sa detina o functie de conducere la o alta institutie din Romania. Claudiu Ilas, cel care a fost numit la conducerea Muzeului Satului Banatean in urma cu doua luni, este administrator la doua societati comerciale, asa cum rezulta din evidentele existente la Ministerul de Finante. Astfel, Ilas este administrator la societatea Banat Gold, inmatriculata la ORC Timis in anul 2008.

El a fost numit casino online in acesta functie in data de 7 octombrie 2008, pe o perioada nedeterminata, iar la Registrul Comertului nu a fost depusa, pana acum, nici o Hotarare a Adunarii generale a asociatilor societatii Banat Gold, de revocare a mandatului de administrator al lui Ilas. La aceasta societate directorul de la Muzeul Satului Banatean este asociat cu Dorel Ioan Hudrea, consilier local la Primaria Buzias.

Serviciul juridic sa lamureasca situatia

La cea de-a doua societate, ILBC Consult, Ilas a fost numit administrator in 13 februarie 2008 si tot pe o perioada nedeterminata. Aici el este asociat cu Camelia Ghiran Andreica, consilier juridic la Primaria Buzias, precum si cu Bianca Ramona Maris, functionar la aceeasi primarie. Pentru ca nu a depus bilantul financiar-contabil al societatii pe ultimii trei ani, administratorul You will usually be offered a online drivers ed appointment within ten days or thereabouts. Claudiu Ilas s-a ales si cu un cazier fiscal.

Nici de la aceasta din urma societate nu a fost trimisa Oficiului Registrului Comertului vreo hotarare de revocare din functie a administratorului-director Ilas. in aceste conditii de incopatibilitate, Agentia Nationala de Integritate – ANI, se poate sesiza in acest caz de incompatibilitatea in care se afla directorul de la Muzeul Satului Banatean. Ultima speta de acelasi gen a aparut pe site-ul ANI la inceputul lunii august si l-a vizat pe un functionar pulic pe din judetul Ialomita, care a exercitat simultan atat functia publica, cat si pe cea de administrator la o societate privata.

Directorul Claudiu Ilas, care nu a reusit sa urmeze o cariera diplomatica si ajuns la Muzeul Satului Banatean, nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia in care se afla. Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, ne-a declarat ca nu cunoaste situatia directorului Ilas, dar ca va cere serviciului juridic sa lamureasca problema.

zp8497586rq


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cautati l mai bine pe acest fiu de primar, care a ajuns director doar ca sa nu fie numit altcineva. Ilas nu are habar de nimic, saracul, insa crede ca le stie pe toate. Plus ca injura cand vorbeste, cocalar in toata regula. iar Ostaficiuc vorbeste doar ca sa nu taca, nu o sa l caute pe Ilas.